Nieuw thema fotobespreking: vakantiebestemmingen

Het is warm geweest, zó warm dat sommigen zelfs verkoeling zijn gaan zoeken in het zuiden. vele van ons hebben de meest prachtige vakantiebestemmingen gezien, gezworven over alle werelddelen, gevlogen naar onherbergzame gebieden, gedoken in kraakheldere wateren, genoten onder palmbomen of met de rugzak getrokken over hoogvlakten. En als echte natuurfotografen... was onze camera ons belangrijkste gezelschap. Dus duik in je vakantiebeelden, stuur je foto's in en laat ons allemaal meegenieten van jouw avonturen!
Luie donders, die jonge leeuwen midden op de Afrikaanse dag. Fotograaf: Johan van der Wielen

Vrije keuze aan beelden

Omdat we echter ook hebben gemerkt dat niet iedereen werk heeft in het thema of het thema aanspreekt mag je ook vrij werk insturen. Foto’s die niet in het thema passen, maar die je wel graag besproken zou hebben. Aarzel dus niet, laat je niet tegenhouden, stuur gewoon in!

Overbekend en veel gefotografeerd, maar niet zonder reden. IJsland is enorm fotogeniek! Fotograaf: Johan van der Wielen

Discussie en reacties: graag!

We merken nog steeds dat er weinig wordt gereageerd op de besprekingen van de fotografen, zelfs niet door de makers. De fotografen hebben veel tijd gestoken in het bespreken van de foto’s en vinden het bijzonder leuk om reacties te mogen ontvangen. De makers van de betreffende foto’s nodig ik van harte uit om in ieder geval te laten weten dat je het hebt gelezen en natuurlijk of je wat met de bespreking kunt. Maar ook anderen worden uitgenodigd om door te vragen, nadere uitleg te vragen, te discussiëren of van mening te wisselen. Hoe interactiever… hoe leuker de fotograaf het vindt!

Insturen: bestandsnaam, EXIF en vragen

Iedereen mag foto’s insturen, van beginnende tot gevorderde fotograaf. Heb je specifieke vragen bij je beeld, stel die dan al bij voorbaat dan kan de besprekende fotograaf dieper ingaan op datgene wat jou bezighoudt. Zorg bij insturen ervoor dat:

  • Je naam onderdeel vormt van de bestandsnaam (dus bijv. “JvdWielen-img_0001.jpg“) en géén namen als “image.jpg” of “img_1234.jpg”.
  • Dat de EXIF gegevens (gegevens van instellingen van de camera en lens) in de foto aanwezig zijn. Zet anders in het onderste veld erbij met welke instellingen (camera, lens, diafragma, sluitertijd, ISO, brandpuntsafstand en eventuele extra’s als statief, flitser of filters) de foto gemaakt is. Als er geen instellingen te vinden zijn kan de fotograaf er ook niet naar kijken en dat is een gemiste kans.
  • De foto’s moeten minimaal 1024 x 768 pixels zijn en mogen maximaal 1Mb groot zijn.
  • Je mag je naam en/of klein watermerk in de foto vermelden, maar geen websites, etc.
  • Als je specifieke vragen hebt, stel die dan! Hoe meer informatie de fotograaf heeft, hoe gerichter hij zijn bespreking kan houden.
Je hoeft niet ver voor mooie beelden, ook je foto’s van het terras of een waddeneiland kunnen schitterend zijn! Fotograaf: Johan van der Wielen

Rechten ingestuurde beelden

Alle rechten van de ingestuurde beelden blijven bij de maker. Degene die de beelden instuurt dient ook de maker van het beeld te zijn. De beelden worden voorzien van de naam van de maker en zullen, wanneer ze worden uitgekozen voor bespreking, alleen worden gebruikt in het betreffende artikel voorzien van feedback. De beelden worden niet zonder toestemming van de maker verspreid aan derden of gebruikt voor andere doeleinden dan de fotobespreking. Wel kunnen de foto’s worden gebruikt om het betreffende artikel van de besproken foto’s onder de aandacht te brengen op social media. Dit zal altijd als embedded link gebeuren, foto’s worden niet op social media ge-upload.


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Eén reactie

  1. Ik vind het jammer dat er weinig reacties komen. Ikzelf lees de besprekingen altijd graag, reageer echter nooit, maar zou het zeer treurig vinden als er geen fotobesprekingen meer zouden zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Ik vind het jammer dat er weinig reacties komen. Ikzelf lees de besprekingen altijd graag, reageer echter nooit, maar zou het zeer treurig vinden als er geen fotobesprekingen meer zouden zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: