Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge ‘Ogen’

Als natuurfotograaf heb je een getraind oog om je onderwerp te vinden en dit zo spannend mogelijk in beeld te brengen. Soms kom je ogen te kort, zoveel fraaie dingen krijg je voorgeschoteld. Onze nieuwe Photo Challenge heeft alles met ogen te maken, niet de ogen van jezelf, maar ogen die in de natuur te vinden zijn.
ogen

Ogen

Leef je uit op de nieuwsgierige ogen van vogels, de altijd alerte ogen van zoogdieren of de ogen van amfibieën waar je als fotograaf in kunt verdrinken. Maar wie als natuurfotograaf zijn ogen goed de kost geeft, ontdekt dat de natuur nog veel meer ogen te bieden heeft. Wat te denken van het magisch blauwe oog van de dagpauwoog, de fascinerende facetten van insectenogen, de altijd mysterieuze ogen op populierenstammen of….

Verras ons met de mooiste ogenfoto’s en win!

Prijzen voor de Photo Challenge Ogen

Er zijn weer verschillende mooie prijzen te winnen die beschikbaar gesteld zijn door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we de volgende prijzen:

1e prijs

De hoofdprijs is heel toepasselijk een Bushnell 10×42 Legend M verrekijker, één van de meest onderscheiden kijkers in zijn klasse en onderdeel van de volgende generatie van Legendarische kijkers: de Bushnell Legend E, L en M serie. De Bushnell 10×42 Legend M is het meest luxe model uit de Legend serie en is beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

De Bushnell Legend verrekijkers zijn al jaren de beste in hun klasse. Hoe maak je een legende beter? Maak er één voor iedereen. De wereldwijd veelvuldig prijswinnende Bushnell Legend Ultra HD verrekijkers hebben een prestigieuze opvolger. De verbeterde Legend E, L en M-series verrekijkers zijn gewoon de meest complete verrekijker in elke prijsklasse. Verkrijgbaar in zowel 8×42 als 10×42 varianten. De geheel nieuwe Bushnell Legend E, L en M series verrekijkers worden beschermd met de all-weather zekerheid van Bushnell’s exclusieve RainGuard® HD coating.ogen

Gebouwd van een lichtgewicht magnesium behuizing en volledig multi-coated optiek voor een geweldige lichttransmissie demonstreert de Legend E-serie uitmuntendheid op elk niveau. De nieuwe Legend L-serie doet er nog een stapje bovenop door toonaangevende functies, zoals ED Prime glas en een oculair dioptrie vergrendelingsinstelling toe te voegen. Voor maximale helderheid en duidelijkheid van het beeld, voegt de Legend M-serie een diëlektrische prismacoating toe om een zeer hoge kleur reproduceerbaarheid en 92 procent lichttransmissie te realiseren. Hierdoor geeft de kijker een bijzonder helder, scherp en kleurecht beeld, dat het observeren van de natuur tot een genot maakt, keer op keer. Of het nu een hert in de verte is, een vogel in een boom of een vos in de schemer, de Bushnell Legend M toont je altijd alle details. Door de weerbestendigheid kun je de kijker ook met een gerust hart meenemen als het weer tegen zit.ogen
Met de Legend E, L en M serie legt Bushnell de lat van verrekijkers met een optimale prijs-prestatie verhouding erg hoog. Er is in de Bushnell Legend serie kijkers voor iedereen de juiste kijker.

Als hoofdprijs stelt Transcontinenta B.V., als Bushnell distributeur voor de Benelux, een Bushnell Legend M 10×42 verrekijker beschikbaar ter waarde van € 599,00.
Download voor meer informatie de Bushnell Outdoor brochure

Kenmerken Bushnell Legend E, L en M series verrekijkers:

 • ED Prime glas (op de L & M series)
 • Diëlektrische Prismacoating (op de M series)
 • Ultra Wide Band coating
 • RainGuard® HD waterafstotende lenscoating
 • Loodvrij glas
 • Ultra groothoek gezichtsveld
 • Grotere inkijkopening bij de oculairen speciaal voor (zonne)brildragers
 • Lichtgewicht magnesium behuizing
 • Water- en stofdicht
 • Dioptrie vergrendelingsinstelling (op de L & M series)
 • Geleverd inclusief draagtas, verbeterde lensdoppen, draagriem en microfiber reinigingsdoekje

2e prijs

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs

Beschikbaar gesteld door PiXFACTORY is een boek naar keuze uit het ruime aanbod van de webshop.

Doe mee met de Photo Challenge ‘Ogen’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto is bij voorkeur gemaakt tijdens de inzendperiode (‘archiefbeelden’ van > 3 jaar oud komen niet aanmerking).

Het mooiste is natuurlijk wanneer je de jury kunt verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Dus bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s van ogen naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 15 juli 2018
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is inmiddels gesloten en alle winnaars vind je hier.

5 reacties

  1. De winnaars worden bekendgemaakt en gepubliceerd in het volgende nummer van Natuurfotografie Magazine dat verschijnt op 17 augustus.
   Kort daarna zullen de winnende foto’s ook hier op de site te zien zijn.
   Groet,
   Jaap

 1. Beste Marc,

  Dat is zeker niet onmogelijk. Het enige wat je daar voor hoeft te doen is het jpg-bestand opslaan in een iets lagere kwaliteit (maw iets meer compressie toepassen).

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

5 reacties

  1. De winnaars worden bekendgemaakt en gepubliceerd in het volgende nummer van Natuurfotografie Magazine dat verschijnt op 17 augustus.
   Kort daarna zullen de winnende foto’s ook hier op de site te zien zijn.
   Groet,
   Jaap

 1. Beste Marc,

  Dat is zeker niet onmogelijk. Het enige wat je daar voor hoeft te doen is het jpg-bestand opslaan in een iets lagere kwaliteit (maw iets meer compressie toepassen).

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: