Menu

Onderdeel van Pixfactory

Nieuwe stichting verstrekt beurzen voor fotoprojecten over de natuur

Persbericht stichting Oog op de natuur

Fotografen die een interessant foto- of multimediaproject willen realiseren over de natuur of de relatie tussen mens en natuur kunnen hiervoor tot en met 31 maart 2021 een beurs aanvragen bij de nieuwe stichting Oog op de natuur.

Stichting Oog op de natuur. Fotograaf: Theo Bosboom

Volgens de stichting is fotografie een krachtig instrument om ons bewust te maken van de schoonheid, de waarde en de kwetsbaarheid van de natuur én de manier waarop mensen omgaan met die natuur. Het realiseren van foto- of multimediaprojecten met impact en kwaliteit vergt echter flinke investeringen in tijd en geld. Deze investeringen zijn door veel fotografen tegenwoordig niet op te brengen, mede omdat de budgetten van tijdschrift- en krantenredacties en andere instellingen die belang hebben bij goede fotoreportages, fors zijn geslonken. Met de toekenning van beurzen wil de stichting bewerkstelligen dat belangrijke en bijzondere fotoprojecten over de natuur daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd en niet door een gebrek aan financiële middelen geen doorgang kunnen vinden of moeten worden gestaakt.

Ieder jaar zullen drie beurzen worden verstrekt met een maximale waarde van 17.000 euro per beurs. De inschrijving is gestart op 15 december 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021. Het is de bedoeling dat een project binnen een jaar na toekenning van de beurs wordt gerealiseerd. Aanvragen kunnen worden ingediend door Nederlandse fotografen en niet-Nederlanders die hier al tenminste 3 jaar wonen of werken of hier studeren aan een fotografieopleiding of anderszins hun band met Nederland kunnen aantonen. De aanvragen worden beoordeeld door een selectiecommissie, bestaande uit Aart Aarsbergen, Diana Bokje, Theo Bosboom, Bart Siebelink en Jeroen Toirkens.

Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van een beurs op de website van de stichting.


Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met de coördinator van de stichting,
Theo Bosboom:

Telefoon: 06-11012909

Email: info@theobosboom.nl

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u