Menu

Onderdeel van Pixfactory

9 redenen om dit jaar mee te doen met het NK Natuurfotografie

Van 19 augustus t/m 3 september vindt het NK natuurfotografie plaats. In dit artikel geven we 9 redenen waarom jij mee zou moeten doen met het NK, want zoals Johan Cruijff zei: 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt’.
NK Natuurfotografie
Fotograaf: Paul van Hoof

1. Leer iets nieuws

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om deel te nemen zul je waarschijnlijk een plan maken, het gebied verkennen en nadenken over wat en hoe je iets in beeld wilt brengen, op welk moment van de dag en met welk licht. Een dergelijke voorbereiding kun je wellicht ook toepassen op andere projecten.

2. Heb fun!

Maak er samen met een aantal fotovrienden een leuk foto-uitje van naar de Hoge Veluwe en help elkaar bij de voorbereidingen.

3. Een nieuwe focus

Het NK geeft je fotografie een impuls en vormt een mooie uitdaging en stimulans. Of je nou in een fotografische dip zit of niet, het geeft je fotografie weer focus.

4. Durf!

Het NK helpt je om je te verdiepen in disciplines waar wellicht niet je directe voorkeur ligt. Wellicht ga je als deelnemer ontdekken hoe leuk en boeiend deze takken van sport zijn. Kortom, het NK haalt je uit je comfortzone.NK natuurfotografie

5. Ervaar de kracht van beperking

Het reglement van het NK vormt een duidelijk kader. Ontdek dat zo’n kader beperkingen met zich meebrengt, maar daardoor juist ook mogelijkheden. Je moet het anders dan anders doen en dat kan heel leerzaam zijn.

6. Belééf

Door deel te nemen aan het NK kom je weer eens toe aan fotograferen. Heerlijk een hele dag buiten, of misschien wel twee dagen. Even de focus helemaal op fotografie en niets anders aan je hoofd dan mooie platen maken en pure natuurfotografie beleven. Voor de één zal het voelen als ouderwets en voor de ander een totaal nieuwe beleving.

7. Portfolio

Om deel te nemen dien je een serie van 4 beelden in. Het NK daagt je uit je om te denken vanuit een portfolio en hoe een reeks beelden elkaar kunnen versterken.

Damhert-dama-dama-fallow-deer-Nico-van-Kappel-Buiten-beeld-160709-1

 

8. Beproefd concept

Het NK is een bewezen succesvol concept: dat bewees niet alleen de eerste editie in 2016 in de Amsterdamse waterleidingduinen, maar ook het NK (en WK !) onderwaterfotografie functioneert al jarenlang volgens ongeveer hetzelfde principe en is de meest hoog aangeschreven prijs binnen de onderwaterfotografie. Juist vanwege het gelijke speelveld en het eerlijke vergelijk van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

NK natuurfotografie
De winnaars van het NK natuurfotografie 2016 bij de amateurs en professionals, vlnr: Floris Slooff, Ad Witte, Marijke Hoogendorp, Corina Slooff, Clifton Buitink en Luce vriens.

9. Wordt een winnaar

Er bestaat ook nog een kans dat je wint en jezelf Nederlands Kampioen mag noemen en een prachtige award op de schoorsteenmantel kunt zetten, maar met de bovenstaande punten kan elke deelnemer zich op voorhand al een winnaar noemen!

Sta je open voor iets nieuws en ga jij de uitdaging aan?

Klik hier voor de website van het NK Natuurfotografie 2017.

Eén reactie

  1. Mooie lijstenbrij! Dit zijn juist de redenen waarom ik mij heb aangemeld. Uit mijn comfort zone en lkkr genieten en leren. Hoop dat er genoeg aanmeldingen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Mooie lijstenbrij! Dit zijn juist de redenen waarom ik mij heb aangemeld. Uit mijn comfort zone en lkkr genieten en leren. Hoop dat er genoeg aanmeldingen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: