Jury

Bob Luijks

Bob is een fulltime professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het prachtige Limburg. In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. Zijn kennis draagt Bob daarnaast ook over als redacteur en auteur van natuurfotografie.nl.

In 2010 verscheen zijn eerste succesvolle boek ‘De Meinweg – onbegrensde verrassingen’, in 2011 gevolgd door ‘Eenzaam, beelden uit de Peel’. Daarna werkte hij mee aan vijf praktijkboeken: ‘Landschapsfotografie’, ‘Weer, nacht en natuurverschijnselen’, ‘Wildlifefotografie’, ‘Reisfotografie’ en ‘Natuurfotografie NXT LVL’. ‘Van Paarse heide tot orchideeënweide’ vormt tot nog toe het meest ambitieuze fotografieproject, vergezeld door ‘Van inspiratie tot creatie’.

 

Henk Ruseler

Henk Ruseler (1959) werkt vanaf zijn 19e in de Veluwse bossen. Sinds 1980 woont en werkt hij in het Nationale Park De Hoge Veluwe. De eerste 21 jaar is hij verantwoordelijk geweest voor het faunabeheer en toezicht maar de laatste 16 jaar werk hij op het Park als boswachter voorlichting en educatie. Naast zijn grootste passie voor natuur schrijft, tekent en fotografeert Henk. Hoewel hij het Park op vele momenten heeft vastgelegd is dit altijd tijdens zijn vrije dagen gebeurd. Hij had tijdens zijn diensten de mooiste platen kunnen schieten maar mijn camera bleef altijd thuis, want zou ik hem meenemen dan ging ik op pad als fotograaf terwijl ik ben aangenomen om het toezicht te houden en het wild te beheren. Aldus Henk Ruseler.

 

Geurt Besselink

Op zijn 15e was Geurt al geboeid door natuur en met name het bos- en weidevogels. Het Kroondomein lag om de hoek en de weidevogels observeerde hij bij een boer in de buurt. De passie is alleen maar gegroeid en de interesse alleen maar breder. Waar Geurt vroeger veel achter de edelherten aan liep, fotografeert hij nu onder andere landschappen vanuit de lucht en padden onder water. De sfeer en beleving in het beeld zijn voor hem belangrijke factoren. Het maken van de perfecte plaat is geen doel op zich. Het kijken, het bezig zijn in, en genieten van de natuur staat voorop: “Ik beleef unieke momenten die fotografisch geen mooie beelden opleveren maar de belevenis is net zoveel waard als die fraaie opname”.