Amsterdamse Waterleidingduinen

Kaart wordt geladen...

Address
Vogelenzangseweg 21
VogelenzangNederland


De Amsterdamse Waterleidingduinen vormen het decor van het eerste Nederlands Kampioenschap natuurfotografie. Een veelzijdig gebied waar elke natuurfotograaf zich naar hartenlust kan uitleven.

Ligging
De Amsterdamse Waterleidingduinen is een uitgestrekt duingebied in Noord-Holland. Het duin is maar liefst 3400 ha groot, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Het gebied wordt beheerd door waterleidingbedrijf Waternet dat de AWD gebruikt voor waterzuivering.

Grote variatie
De AWD hebben elke natuurfotograaf enorm veel te bieden. Landschappelijk is het een prachtig gebied met veel hoogteverschillen en verschillende typen landschappen. Dankzij de verschillende biotopen kennen de AWD een enorme soortenrijkdom, zowel op het gebied van wildlife: vogels en zoogdieren alsook insecten en flora.

Struinen
Uniek aan de AWD is dat je van de paden mag en mag struinen waar je maar wilt. Dit is uniek in Nederland en een buitenkans voor natuurfotografen. Natuurlijk moet iedereen zich houden aan de Flora en faunawet en is verstoring strafbaar.

Praktisch
De AWD hebben vier ingangen. Via deze link lees je waar deze zijn: http://awd.waternet.nl/bezoekersinfo/bereikbaarheid/

Via deze link vind je nog veel meer informatie over het gebied en wat je er kunt fotograferen: http://waarneming.nl/gebied/info/20358

Upcoming Events

  • No events in this location