Over het NK

Word jij de volgende Nederlands Kampioen Natuurfotografie? Natuurfotografie.nl organiseert van 19 augustus t/m 3 september 2017 in het Nationale Park Hoge Veluwe de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie.

Het gelijke speelveld – de locatie, het tijdstip en de omstandigheden zijn voor elke deelnemer gelijk – zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Man fotografeert rietorchissen

Twee categorieën

Het NK heeft tweee verschillende categorieën: amateurs en professionals. Professionals zijn fotografen met een KVK inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie.
Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats. Voor elke categorie is een uitgebreid reglement dat te downloaden is via de Reglementen pagina

Vier foto’s

Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één  abstracte foto. In het reglement staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.

Opzet en organisatie

Professionals krijgen 16 uur de tijd om binnen een afgebakend gebied de foto’s te maken. De start is op 2 september 2017 om 14:00 en sluit op 3 september om 12.00 uur. De camera’s worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto’s in.

Gedurende 12 dagen, namelijk van 19 tot en met 30 augustus krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de foto’s te maken. Zij uploaden de foto’s naar de website.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 3 september bekend gemaakt.

De organisatie van het NK is in handen van Natuurfotografie.nl , platform voor natuurfotografen.

“De blauwe flits” en prijzen

De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 500,- en € 100,-.

Inschrijving

Doe je mee? Schrijf je dan snel in: het aantal deelnemers is gelimiteerd. Klik hier voor meer informatie en inschrijving