Menu

Onderdeel van Pixfactory

Nooit meer een lege accu pakken!

volle en lege accu

Je hebt (gelukkig) wel eens zo’n dag dat het echt hard gaat met je accu’s! Zeker wanneer je bijvoorbeeld met continu autofocus in combinatie met beeldstabilisatie werkt kan je best al weer snel aan een verse accu toe zijn. Maar hoe weet je nu zeker dat de accu die je in alle haast uit je tas haalt wel is opgeladen? Je moet er niet aan denken dat je onderwerp net prachtig dichterbij komt en jij hebt net je lege accu verwisseld voor een andere lege accu………

Gelukkig zijn daar simpele oplossingen voor en dan bedoel ik oplossingen die wat zekerder zijn dan “volle accu’s in de linker jaszak, lege accu’s in de rechter jaszak”. De meeste accu’s komen met een afdekplaatje met een opening er in en als die er niet in zit kun je hem eenvoudig zelf maken, het hoeft natuurlijk geen leuke batterijvorm te zijn, maar kan ook gewoon een rond gaatje zijn. Doordat je het plaatje er op 2 manieren op kunt zetten kun je simpel het onderscheid maken tussen een gevulde en een lege accu door te kiezen voor een gevulde en een lege opening. Niet alle merken accu’s geven een duidelijk ander beeld wanneer je het plaatje omdraait, maar een eenvoudig etiketje met een strategisch geplaatst zwart vlak zoals op deze foto biedt dan uitkomst.

Enige waar je dan nog op moet letten is dat je de lege accu die je uit je camera haalt natuurlijk wel weglegt met het plaatje op de juiste manier er op!

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u