Menu

Op de camping

Daar sta je dan.
Daar sta je dan. Fotograaf: Bob Luijks

Menig fotograaf bivakkeert tijdens de vakantie op een camping. Met een caravan heb je alle comfort bij je, maar met een tent… Een veel gehoorde uitdaging is het opladen van accu’s:

  • In het toiletgebouw is doorgaans elektriciteit aanwezig. Dit is natuurlijk wel een plek waar veel mensen komen, dus moet je je spullen wel een beetje in de gaten houden.
  • Ga je ’s avonds uit eten? In een restaurant doen ze vaak niet moeilijk als je gebruik maakt van een stopcontact. Wel lang genoeg genieten van een hapje en een drankje.
  • Menig campinghouder vindt het ook geen probleem als je je oplader achterlaat in het receptiegebouw. Dan weet je zeker dat er verder niemand bij komt.
  • Tegenwoordig zijn kleine zonnepanelen verkrijgbaar. Je kunt je accu’s dan altijd en overal opladen.
  • Met een omvormer kun je ook je accu’s laden in de auto. Let wel op het aantal volt en wattage.
  • Je kunt natuurlijk een campingplaats met een eigen stroompunt huren. Dan ben je het gemakkelijkst van alle problemen verlost.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. I.p.v. een omvormer van 12V naar 230V en weer naar beneden om de accu te laden, is het slimmer en goedkoper om laders op 12V aan te schaffen, die zijn voor vrijwel elk merk en type wel verkrijgbaar. Ik heb onlangs een bak gemaakt voor in de auto met 3 12v/12Ah accu’s en alle laders die ik maar nodig kan hebben onderweg, allemaal op 12V. Met als reserve nog een 40W zonnepaneel zou ik autonoom moeten kunnen bivakeren. Als reserve nog een kleine 230V naar 12V voor het geval ik netstroom heb.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u