HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Op stadssafari

Natuur in de stad. Fotograaf: Bob Luijks

Vooruitlopend op de landelijke première in november van De Wilde Stad, de nieuwste film van de makers van de Nieuwe Wildernis, organiseert de Dierenbescherming door het hele land stadssafari’s. Met de wandel- en fietstochten wordt een voorproefje gegeven op de documentaire over wilde natuur in steden.

Deelnemers aan de stadssafari krijgen te zien welke natuur er in de stad te vinden is en welke wilde dieren daarin leven. De Dierenbescherming wil met de stadssafari’s mensen laten zien hoe interessant dat is en hoopt zo de betrokkenheid bij de natuur en de wilde dieren te verhogen. Tijdens de fiets- en wandeltochten onder leiding van ecologen krijgen de deelnemers ook te horen hoe ze de natuur en de wilde dieren in hun stad kunnen helpen.

Data
De stadssafari’s worden door het hele land georganiseerd. Op 27 mei gaan de fietstochten in Amsterdam langs de leefgebieden van onder meer ganzen, ijsvogels, ratten en vleermuizen. In Almere wordt op 17 mei en 12 juli een interactieve fietstocht langs bijzondere natuurplekken georganiseerd. Op 19 juli is Hilversum aan de beurt. In Assen wordt op zondag 2 juli onder leiding van stadsecoloog Jan Doevendans een stadssafari georganiseerd vanuit het Duurzaamheidscentrum. Data en plaatsnamen van de overige stadssafari’s worden binnenkort bekend gemaakt via deze site. De tochten zijn voor iedereen vanaf vijf jaar.

De Wilde Stad
De Wilde Stad, van de makers van De Nieuwe Wildernis, vraagt aandacht voor de vaak onopgemerkte inwoners van steden: wilde dieren. Tegelijk met de film wordt ook een lespakket uitgebracht, waar onder meer de Dierenbescherming aan meewerkte. De Wilde Stad is vanaf 16 november 2017 te zien in de bioscopen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *