HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Open avond VNFE Eindhoven

Paul van Hoof
Sporen van vuurvliegjes in het bos in een combinatie van 3 beelden van elk 20 seconden. Nikon D800, 20mm, f/1.8, iso 3200. Fotograaf: Paul van Hoof

Paul van Hoof zal volgende maand een presentatie geven tijdens de jaarlijks “Open avond” van Vereniging van NatuurFotografen Eindhoven. Als professionele natuurfotograaf legt hij zich toe op vrijwel alle onderwerpen in de natuur. Daarbij probeert hij de veelzijdigheid, schoonheid en kwetsbaarheid van flora en fauna vast te leggen en deze te tonen aan een breed publiek. Door zeldzame of verborgen soorten te laten zien of juist gewone onderwerpen op een verrassende wijze, probeert hij een bijdrage te leveren aan de bescherming van onze natuur. Dit wordt versterkt doordat hij als ecoloog weet welke soorten hij fotografeert en het verhaal achter de foto kan brengen.

Door sinds zijn jeugd altijd bezig te zijn met zowel natuur als fotografie heeft hij een uitgebreide kennis opgebouwd van soorten en hun ecologie. Deze kennis blijkt voor hem onmisbaar bij het bedrijven van goede natuurfotografie, waarbij timing, locatie en (weers-) omstandigheden het verschil maken.

Inmiddels heeft hij al heel wat publicaties op zijn naam staan in tijdschriften, boeken enz. Daarnaast is hij een aantal keer in de prijzen gevallen bij grote internationale natuurfotowedstrijden. Een portfolio van Paul van Hoof zie je hier.

Zijn presentatie kun je bijwonen op Woensdagavond 16 november 2016 in het Wijkbuurtcentrum ’t Slot (Kastelenplein 167, 5653 LX Eindhoven). Opening: vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur (exact). Einde: circa 22.00-22.30 uur. De entree is voor VNFE-leden gratis, gasten betalen slechts € 5,00 per/persoon contant bij de entree. Aanmelden voor deze avond is een must via mailadres: presentatie@vnfe.nl.

Paul van Hoof

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *