Menu

Onderdeel van Pixfactory

Open dag natuur- en recreatiegebied Waterdunen

Kluten verzamelen zich voor de trek. Fotograaf: Jan Boer

Waterdunen is een natuur- en recreatiegebied in aanbouw. Het gebied is de afgelopen periode flink veranderd. Het werk aan de inlaatkreek is gereed, de bruggen zijn aangelegd en de kreken zijn met elkaar verbonden. De volgende stap is het binnenlaten van het zoute water. Vanwege de werkzaamheden is het gebied normaal gesproken niet toegankelijk. Maar op 28 september, van 10 tot 15 uur, worden de bouwhekken van Waterdunen open gezet. Bezoekers kunnen zelf ontdekken wat er straks allemaal in Waterdunen te beleven is.

Programma

Tijdens de open dag vertellen we het bijzondere verhaal van Waterdunen en laten we (delen van) het gebied zien. Tijdens de wandel- en fietsexcursies vertellen gidsen van Het Zeeuwse Landschap alles over de planten en vogels die nu al in het gebied te zien zijn. De wandel- en fietsexcursies duren ongeveer 1,5 uur. Waterschap Scheldestromen geeft een kijkje in de getijdenduiker. Een ingenieus bouwwerk dat straks twee keer per dag vers zeewater binnenlaat in het natuurgebied.

Meer informatie

Bezoekers zijn welkom op de locatie bij ‘t Killetje, naast de getijdenduiker. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats aan de Walendijk (betaald parkeren). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen. Wie op de fiets komt, kan deze naast de getijdenduiker parkeren.

Het volledige programma is te vinden op deze website. De open dag Waterdunen is onderdeel van de Week van de Zwinstreek.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u