HOME < PRAKTIJK < TIPS
tips

Open NK burlen

NK burlen. Fotograaf: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe / Louis Verhoeven

Het burlen is een machtig geluid, het beste te omschrijven als iets dat tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in zit.

De herten laten met hun bronstroep weten dat ze bereid zijn te vechten voor een harem. Sommige natuurliefhebbers bootsen de bronstroep na om een edelhert naar zich toe te lokken. Op zondag 10 september wordt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe bepaald wie dat het allerbeste kan en zich een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen mag noemen. Dit jaar voor de vijfde keer al weer!

Prijzen
Naast de geweldige eer om jezelf een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen te mogen noemen mag de winnaar met zijn vrienden of familie op jeep-safari met de Boswachter (max. 6 personen).
Alle deelnemers worden beloond met een gratis Beschermerkaart 2017. Heb je niet gewonnen? Dan kan je toch nog met de Beschermerkaart onbeperkt luisteren naar de echte herten, want het bronstseizoen is in volle gang.

Deelname
Wat is een deelnemer zonder aanmoediging? Daarom mag elke deelnemer gratis zijn eigen aanmoedigingsteam meenemen. Zowel deelnemer als zijn aanmoedigers (max 6 personen) krijgen gratis toegang tot het Park die dag. Durf jij mee te doen? Stuur dan een mail met jouw gegevens naar: burlen@hogeveluwe.nl

Praktische informatie
Datum: zondag 10 september 2017
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Picknickweide
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Bron: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *