HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Opening expositie Groene Camera

Gisteren is in het MUSEON de tijdelijke tentoonstelling van de Groene Camera 2018 geopend. Hier worden de foto’s van de winnaars, de runners-up en 5 eervolle vermeldingen van de Groene Camera 2018 per categorie tentoongesteld + natuurlijk de overall winnaar!
Lees onderaan dit artikel hoe je een vrijkaartje voor deze bijzondere foto-expositie kunt bemachtigen.

Groene camera 2018
Een compositie met lef. Het onderwerp is niet een vos, maar een onwerkelijk aandoende situatie. Met grote trefzekerheid gevangen in een beeldrijm. Waarbij zowel de kracht van de grafische eenvoud als die van de sprekende details uitstekend tot zijn recht is gebracht. Fotograaf: Nils Poldervaart

Top van de Nederlandse natuurfotografie

Voor de Groene Camera 2018 werden meer dan zesduizend beelden ingezonden in negen verschillende categorieën. Indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden. De tentoongestelde foto’s vormen de top van de Nederlandse natuurfotografie.

groene camera 2018
Echt prachtig grafisch beeld. Bijna geïsoleerd uit zijn natuurlijke omgeving en door de grafische lijnen, oogt het bijna als een illustratie. De bijna perfecte windstille weerspiegeling, de subtiliteit van het beeld, de twee spiegelende weidebeekjuffers, alles klopt!

Daan Schoonhoven, één van de initiatiefnemers van de Groene Camera, zegt over de tentoonstelling:

Het cliché luidt: een beeld zegt meer dan duizend woorden… Sprekende natuurfoto’s spelen een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder en daarom ook iets om zuinig op te zijn. Deze gedachte is mijn persoonlijke motivatie geweest om de natuurfotografieprijs de Groene Camera in het leven te roepen. In 2017 is de prijs voor het eerst uitgereikt …. Nederland telt wel 400.000 mensen die zich natuurfotograaf noemen! Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto’s zijn wel van professioneel niveau. Dit verdient een eigen grote fotoprijs.

Hier onder een heel kleine selectie van de tientallen prachtige foto’s die in de expositie te bewonderen zijn:

Een overzicht van alle winnaars, runners-up en eervolle vermeldingen vind je hier.

Groene camera
De expositie in het MUSEON in Den haag is te bezoeken t/m 3 maart 2019. Fotograaf: Daan Schoonhoven

Ook in 2019 wordt natuurlijk weer deze toonaangevende natuurfotowedstrijd georganiseerd. Foto’s voor de Groene Camera 2019 kunnen vanaf begin december worden ingestuurd. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Groene Camera Fotowedstrijd?
Schrijf je dan nu in via dit formulier.

 


PiXFACTORY mag een aantal vrijkaartjes voor het MUSEON weggeven om deze expositie te bezoeken. Wil je kans maken op een vrijkaartje? Plaats dan hieronder of op Facebook, Twitter of Instagram onder de post van dit bericht een leuke reactie! Winnaars krijgen bericht in de week van 15 oktober.

Deel dit artikel


13
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Door P. Klein op 31 oktober 2018 om 07:04

  Genieten van het moment, stilstaan en vastleggen wat de natuur ons geeft. Petri

 2. Door Wilma van leeuwen op 16 oktober 2018 om 16:05

  Ik zou heel graag de foto’s komen bewonderen met mijn foto maatje.
  Dat lijkt mij geweldig

  Groetjes Wilma van leeuwen

 3. Door Esther op 14 oktober 2018 om 22:01

  Mijn fotografie-honger is gewoonweg niet te stillen

 4. Door Bjorn van der Neut op 13 oktober 2018 om 11:04

  Zou het leuk vinden om met mijn zus er heen te gaan. Kunnen we ongetwijfeld inspiratie van opdoen!

 5. Mooie foto´s er is voor mij veel om te leren. Ik fotografeer als vele jaren maar nu ik geen werk meer heb krijg ik er meer tijd voor. Ik hoop veel inspiratie op te doen bij de expositie in het museon.

 6. Door Ans Hamer op 10 oktober 2018 om 09:01

  Door de voorbeelden word je al enorm geprikkeld.
  Wat een prachtige platen en wat een bron van inspiratie.
  Prachtig!!

 7. Door nataschja van der woude de jong op 10 oktober 2018 om 07:50

  leergierig!!!!
  maak zelf veel foto’s en krijg vaak complimenten, maar graag leer ik nog veel meer bij door te kijken naar winnende foto’s.

 8. Door Hanneke op 9 oktober 2018 om 23:51

  Ik ben pas net begonnen met fotografie, maar er is niets mooier dan de natuur. Iets waar we zuinig op moeten zijn en wat ik graag vast wil leggen. Ik wil heel graag de expositie komen bekijken om mijzelf te inspireren!

 9. Prachtige foto’s, die zou ik graag met mijn fotografiemaatje in het echt komen bekijken. Zeker ook om inspiratie op te doen om eens op een andere manier te kijken en te fotograferen.

 10. Door Esther op 9 oktober 2018 om 21:16

  Na het bestuderen van de foto’s het zelf proberen in de praktijk te brengen.

 11. Door Klaas op 9 oktober 2018 om 21:10

  Ik wil graag de foto’s zien. Kan het ook niet naar Leeuwarden komen?

 12. Door Douenburg George op 9 oktober 2018 om 20:08

  Ik ben volgende week in den Haag en wil graag de expositie bezoeken. Het is een inspiratiebron en uitdaging om zo dicht bij de natuur te komen
  Gede

 13. Door Astrid op 7 oktober 2018 om 14:24

  Heel mooi initiatief en gefeliciteerd aan alle exposanten! Stiekem ook een leuke uitdaging er ooit eens tussen te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *