Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge “Het Bos”

Bomen en bossen zijn een belangrijke inspiratiebron. Daarnaast zijn in het bos allerlei dieren en organismen die voldoende uitdagingen geven aan verschillende vormen van natuurfotografie.
Fotograaf: Franke de Jong

Het Bos

Bossen kun je op verschillende manieren in beeld brengen. Daarnaast zijn in het bos allerlei dieren, planten en organismen. Ga dit najaar het bos in en probeer ons te verrassen met mooie en bijzondere bosfoto’s. Misschien wint jouw bosfoto wel een van de mooie prijzen.

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 23 september tot en met 17 november 2019. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

1e prijs voor de Photo Challenge “Het Bos”

In een bos is altijd veel te zien en te beleven. Voor een geoefend oog vallen de dieren, vogels, bijzondere planten en of paddestoelen direct op. Toch is ook vaak lastig om het goed te kunnen zien, doordat het wat donkerder is of net te ver weg om fijne details te kunnen zien. In dat soort gevallen is een goede verrekijker onontbeerlijk! Daarom kwam het team van Transcontinenta, als hoofdsponsor van Natuurfotografie.nl, en distributeur van Bushnell voor de Benelux, al snel tot de conclusie dat de beste Bushnell verrekijker de hoofdprijs moest zijn: de recent geïntroduceerde Bushnell Forge 8×42.

Bushnell is al meer dan 65 jaar marktleider op het gebied van hoogwaardige kijkers. Hun uitgangspunt is het leveren van de hoogste kwaliteit, de meest betrouwbare en betaalbare verrekijkers en telescopen van dit moment, voor iedereen die er zeker van wil zijn dat hij of zij nooit een moment in de natuur mist. Of uw moment nu een reebok is, een zeldzame draaihals in de vork van een tak, een Luzern vlinder in een graspol of een prachtig landschap in de verte, Bushnell streeft ernaar om te zorgen dat u nooit meer zo’n uniek moment mist.

Elk detail is belangrijk voor de echte natuurliefhebber. De nieuwe Bushnell® Forge™ verrekijkers en telescopen zijn gebouwd volgens de meest veeleisende specificaties om ervoor te zorgen dat uw kijk op de natuur een blijvende herinnering wordt. Elk lenselement in het optische pad is voorzien van de allerbeste coatings die Bushnell® te bieden heeft. De helderheid, resolutie en kleur vande Forge™ verrekijker zijn de zondermeer de beste in hun klasse. Zo eenvoudig is het. In een direct vergelijk met tal van high end kijkers van andere merken, tijdens recente natuur-en vogel evenementen, konden de bezoekers letterlijk hun ogen niet geloven dat de Bushnell Forge 8×42 zo’n helder, scherp en kleurecht beeld geeft.Velen waren dan ook sterk verbaasd dat de adviesverkoopprijs slechts € 539,99 bedraagt.

KENMERKEN VAN DE BUSHNELL FORGE 8×42

BUSHNELL EXO BARRIER

Deze nieuwe door Bushnell beschermende coating zit op de frontlenzen en stoot water, olie, stof en vuil af voor een helder zicht, zelfs onder de meest barre weersomstandigheden.

BUSHNELL ULTRA WIDE BAND COATING

De Antireflectiecoating wordt toegepast op de lensdelen en het prisma voor demeest heldere en contrastrijke beelden.

BUSHNELL PC-3® PHASE COATING

Deze bijzondere coating wordt toegepast op de prisma’s en verbetert zo de resolutie en het contrast.

BUSHNELL ED PRIME GLAS

Alle Bushnell FORGE verrekijkers zijn standaard voorzien van ED Prime lenselementen om de zo de beste kleur in zijn klasse te leveren. Het minimaliseert chromatische aberraties en zorgt er zo voor dat geen enkel detail onopgemerkt blijft.

EEN ONGEËVENAARDE HELDERHEID
De Bushnell FORGE verrekijkers leveren de best mogelijke resolutie en contrast, zelfs in situaties met weinig licht. Dit is mogelijk door het gebruik van volledig multi-gecoate lenzen verbeterd met een diëlektrische prisma-, PC-3-en Ultra Wide Band-coatings.

ZEER GESCHIKT VOOR (ZONNE-)BRIL DRAGERS

Door de grote inkijkopening en de eye relief van 19mm, geeft de Bushnell Forge 8×42 kijker een zeer prettig groot en helder beeld voor iedere bril of zonnebril dragers. Ook bij langdurige observaties zorgt de grote inkijkopening voor een rustig beeld dat zelfs bij wat bewegen van de kijker een mooi helder beeld blijft geven.

BESCHERMD TEGEN DE ELEMENTEN

Ontworpen om alles af te weren wat moeder natuur kan gooien naar de FORGE verrekijker, de FORGE verrekijker is voorzien van onze gepatenteerde EXO Barrier lens coating. Moleculair gebonden aan hetglas, EXO Barrier is bestand tegen water, mist, olie, stof en vuil.

ACCESSOIRES VAN HOGE KWALITEIT

De Bushnell Forge kijkers worden standaard geleverd met tal van handige en nuttige accessoires. Zo komt ook de Bushnell 8×42 kijker met de volgende items:

 • Stevige en duurzame draagtas
 • Brede en comfortabele draagriem
 • Luxe Bushnell schouderharnas
 • Bushnell lensdoek

BUSHNELL EXO BARRIER™

Het beschermen van een verrekijker tegen de elementen is een zorg die wordt gedeeld dooriedere natuurliefhebber. Ongeacht wat je wilt zien of waar je het wilt zien, het weer isaltijd buiten je controle. Om de Bushnell Forge kijkers te beschermen, hebben de ingenieurs van Bushnell de beste lenscoating ooit ontwikkeld: de Bushnell EXO Barrier.™ coating. Dit is een verbeterde versie van de beroemde en zeer geliefde Bushnell RAINGUARD® HD coating. De EXO BARRIER coat moleculaire verbindingen met de lens en vult zo de microscopische poriën in het glas. Het resultaat is een ultra dunne coating die waterafstotend is, en ook afstotend voor olie, stof en vuil. Zelfs regen, sneeuw en/of vingerafdrukken blijven niet hechten op de coating. Hierdoor blijft een optimaal zicht gewaarborgd onder alle omstandigheden een voor vele jaren. De Bushnell EXO BARRIER is gebouwd om lang mee te gaan: de gelijmde coating zal niet vervagen na verloop van tijd of door het resultaat van normale slijtage door gebruik. Het is eenvoudigweg de beste lenscoating technologie die Bushnell ooit ontwikkeld heeft en het wordt toegepast op elk kijkermodel in in de Bushnell Forge, Bushnell Prime en Bushnell Nitro series kijkers en telescopen.

BUSHNELL FORGE SERIE

De toplijn kijkers van Bushnell is tegenwoordig de Forge serie, deze vervangt de vorige Elitelijn kijkers. Door toepassing van nieuwe technieken was Bushnell in staat om de kijkers nog verder te verbeteren en ook de productie te optimaliseren. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid nog verder verhoogd, maar ook tegen een beduidend lagere verkoopprijs. Zo is deze superieure Bushnell Forge serie voor veel meer mensen haalbaar en biedt voor iedere toepassing een perfecte kijker. De Bushnell Forge range bestaat uit een compacte 10×30 kijker, een 8×42 en een 10×42 kijker, een zeer krachtige maar toch nog compacte 15×56 kijker en een zeer fraaie 80mm telescoop met 45gr. inkijk en een zoom van 20x-60x vergroting. Al deze kijkers voldoen aan de hoogste eisen die een natuurliefhebber of vogelaar aan een kijker of telescoop stelt en met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

TECHNISCHE SPECIFICATIES:

 • Vergroting: 8x
 • Lensdiameter 42mm
 • Beeldveld op 1000 meter: 142m
 • Scherpstelling: 3m. tot oneindig
 • Eye relief: 19mm
 • Uittredepupil: 5.1mm
 • Design: BAK-4 Dakkant constructie
 • Aansluiting voor bevestiging op statief met de extra Bushnell statiefadapter
 • Lengte: 170mm
 • Gewicht: 873 gram

2e prijs voor de Photo Challenge “Het Bos”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs voor de Photo Challenge “Het Bos”

Ben je op zoek naar verdieping in je fotografie? Dit is hét boek waar je naar op zoek bent. Geen boek over creatieve technieken en vaardigheden, maar een boek waarbij je een methodiek krijgt aangereikt om jouw unieke creatieve mogelijkheden te ontdekken.

Hoewel het boek leest als een trein, is de inhoud niet bepaald eenvoudig. De weg die dit boek wijst is de weg naar binnen. Een weerbarstige route waarvoor je zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. Dit boek kun je beschouwen als een bewegwijzering voor jouw persoonlijke route. Als jij dat knagende gevoel kent dat er meer uit je fotografie valt te halen, dat het spannender kan, persoonlijker, magischer…dan is dit boek bij jou in goede handen.

Lees hier meer over dit nieuwe boek.

Doe mee met de Photo Challenge ‘Het Bos’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “In de spotlight” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 23 september tot en met 17 november 2019 doen niet mee
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 17 november 2019
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media.

Deze Photo Challenge is gesloten.

2 reacties

 1. leuk te kunnen meedoen aan de wedstrijd, Ik heb reeds veel bijgeleerd aan de andere inzendingen, nog niet in de prijzen gevallen maar we blijven proberen!!!

 2. Dat is wel heeeeeel lang scrollen door de reclame, onder die hele mooie HDR voorbeeldfoto uit een park.

  Haal maar weg hoor, dit commentaar. Voegt niks toe aan de leuke opdracht ‘In de spotlight’, of was de opdracht nu ‘Het Bos’? Misschien dan toch ook nog wat redactie plegen?

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

2 reacties

 1. leuk te kunnen meedoen aan de wedstrijd, Ik heb reeds veel bijgeleerd aan de andere inzendingen, nog niet in de prijzen gevallen maar we blijven proberen!!!

 2. Dat is wel heeeeeel lang scrollen door de reclame, onder die hele mooie HDR voorbeeldfoto uit een park.

  Haal maar weg hoor, dit commentaar. Voegt niks toe aan de leuke opdracht ‘In de spotlight’, of was de opdracht nu ‘Het Bos’? Misschien dan toch ook nog wat redactie plegen?

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: