Menu

Photo Challenge ‘Waterland’

Nergens begint de lente zo vroeg en uitbundig als in het Waterland. Koning Winter heeft nog maar net het land verlaten of de kikkers, padden en salamanders slaan hun slag, terwijl de futen hun balts opvoeren en de wilgenkatjes het landschap voorzichtig een toefje kleur geven. En zo gaat het eigenlijk de hele lente. Waar de ‘arme’ zandgrond lang kaal blijft, kleuren natte gebieden al snel groen, bloeit er van alles en bruist het van het leven.
Waterland
Fotograaf: Jaap Schelvis

Diversiteit en een nieuwe regel

Ook op kleine schaal gebeurt er van alles in Waterland. Juffers sluipen uit, dauwdruppels sieren de planten en de daarop voorkomende insecten. Kortom, trek naar sloot en plas, naar moerasbos of nat grasland en neem ons meer naar jouw Waterland.

Let op: vanaf nu moeten alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 18 maart tot en met 19 mei. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen!

1e prijs voor de Photo Challenge Waterland

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we een toepasselijke hoofdprijs want juist bij het fotograferen van water kun je optimaal gebruik maken van polarisatie- en grijsfilters.

De 1e prijs ter waarde van €449,00 is de nieuwe NiSi Benelux Landscape set, beschikbaar gesteld door Transcontinenta. NiSi produceert al jarenlang hoogwaardige fotografische apparatuur en glazen filters die door professionele fotografen en cineasten over de hele wereld worden ingezet voor het realiseren van hun creatieve werk.

De NISI Benelux Landscape set biedt je alles wat je nodig hebt om met professionele filters aan de slag te gaan. Fotograaf: Michel Lucas

Geheel nieuwe NiSi Benelux Landscape Set

Voor fotografen die serieus aan de slag willen om hun opnamen naar een hoger niveau te tillen, en naast een betere en gebalanceerde belichting, ook aan de slag willen met zeer lange sluitertijden en krachtige kleuren, is er de geheel nieuwe NiSi Benelux Landscape Set. Deze set biedt alles wat je nodig hebt voor professionele en spectaculaire landschap- en natuuropnamen:

 • 1x NiSi Glass 100x100mm Nano Multicoated IR ND1000 (10 stop) filter
 • 1x NiSi Glass 100x150mm Nano Multicoated Medium GND8 (3 stop) filter
 • 1x NiSi V5 Pro metalen filterhouder met 82mm hoofdadapterring
 • 1x set NiSi Filter adapterringen van 77, 72 en 67mm
 • 1x NiSi PRO CPL filter (polarisatie)
 • 1x NiSi ALL-In-One opberg etui voor zowel de V5 Pro houder, CPL filter, set adapterringen en maximaal 8
  filters.
 • 1x NiSi filterreinigingsdoek
 • 1x NiSi Filterhandboekje met tips
De IR-technologie maakt het mogelijk levensechte kleuren vast te leggen zonder storende kleurzweem, zelfs bij het combineren van meerdere ND filters blijG de kleur neutraal. Fotograaf: Martijn Kort
Een bijkomend voordeel bij gebruik van de professionele NiSi CPL polarisatiefilters is dat de kleurverzadiging en het contrast verhoogd worden, voor een spectaculair “zonnebril” effect. Fotograaf: Harmen Piekema

Mogelijkheden met de NiSi Benelux Landscape Set

 • Zeer fraaie wolkenluchten zonder uitgebleekte delen
 • Krachtige zonsopkomsten en zonsondergangen met details in de lucht tot vlak rond de zon
 • Een perfect uitgebalanceerde landschapsopname met een goede belichte voorgrond én lucht
 • Een blik in de wereld onder het wateroppervlak, zonder storende reflecties
 • Een vloeiende weergave van de zee, rivieren, beken en stroompjes
 • Een vervaagde en uitgewaaierde weergave van wolken
 • Sterk vervagen of zelfs onzichtbaar maken van mensen in de opname door zeer lange sluitertijden

 

Onderstaande galerij geeft een indruk van deze fraaie filterset en toont een aantal voorbeeldfoto’s die er mee gemaakt zijn.

Meer weten over de professionele NiSi filters?

Het NiSi assortiment professionele filters is veel uitgebreider dan we hier vermelden. Op nisifiltersbenelux.com staat niet alleen het gehele assortiment, maar ook tips van de NiSi ambassadeurs wiens foto’s je ook hier ziet, een overzicht van erkende NiSi dealers, en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de NiSi experts. Ga voor dagelijkse inspiratie en nieuws naar Facebook.com/ nisifiltersbenelux

2e prijs voor de Photo Challenge Waterland

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs voor de Photo Challenge Waterland

Beschikbaar gesteld door PiXFACTORY is het boek De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland

180 natuurgebieden en 700 gps locaties in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg
Een jaar lang hebben we gewerkt aan de ultieme locatiegids voor natuur- en landschapsfotografen: De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland. Een gids van en voor natuurfotografen. Alles wat je wilt weten over fotogenieke natuurgebieden in Zeeland, Brabant en Limburg vind je in dit boek. Dit boek is de eerste in een reeks van vier.

Uitgangspunt en kern van het boek zijn de meer dan 700 GPS locaties. Bij elke locatie staat beschreven wat je wanneer kunt fotograferen inclusief alle relevante informatie zodat je daar de best mogelijke foto kunt maken.
De beste plekken voor landschapsfotografie, toplocaties voor de mooiste insecten en de beste hotspots voor dieren- en vogelfotografie. Betrouwbare informatie gebaseerd op de ervaring van collega-fotografen die deze gebieden op hun duimpje kennen.

Doe mee met de Photo Challenge ‘Waterland’

De wedstrijdvoorwaarden zijn vrijwel gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “waterland” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 18 maart en 19 mei 2019 doen niet mee
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met maandag 20 mei 2019 9.00 uur
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is inmiddels gesloten en de uitslag vind je hier.

5 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

5 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: