Boek nu je ticket voor PiXperience 2023

Plezier met kastanjes

kastanje
Kastanje. Fotograaf: Karin Hovenkamp

Plezier met kastanjes. Nu het weer (bijna) herfst is, zie je weer volop kinderen rond kastanje- en eikenbomen spelen. Want wat is er nou mooier dan kastanjes en eikels verzamelen en met zakken vol thuiskomen? Ook voor de natuurfotograaf brengt een kastanjeboom veel plezier, want die glimmende bruine kastanjes doen het goed op de foto!

In de loop van de zomer zie je de eerste kastanjes al aan de bomen verschijnen. Niet veel later hangen er hele trossen kastanjes aan de bomen, nog gehuld in hun omhulsel met stekels. Een mooi moment om de camera er eens bij te pakken en ze op de foto te zetten. Neem gelijk een aantal bladeren in beeld (of isoleer de kastanjes juist) en het levert ongetwijfeld een mooi beeld op. En met een beetje geluk zijn de bladeren al mooi gekleurd, wat het plaatje nog mooier maakt.

Ook het moment dat de kastanjes uit de bomen vallen is meer dan de moeite waard om vast te leggen met de camera. Met heel veel geduld en geluk, lukt het misschien om een kastanje vast te leggen op het moment dat hij letterlijk uit de boom valt. Pas wel op je hoofd, want die stekels kunnen behoorlijk pijnlijk zijn… Of leg het moment vast net voordat de kastanje naar beneden valt. Dan zit hij nog in het omhulsel, maar is het omhulsel al wel opengebarsten.

En voor wie geen zin heeft in een zere nek door steeds omhoog te moeten fotograferen: neem een voorbeeld aan de kinderen die rondom de kastanjeboom spelen. Ga op zoek naar de mooiste kastanje, met of zonder omhulsel, en zet ze ter plekke op de foto. Of neem er een paar mee naar huis en fotografeer ze daar in alle rust. Let wel op een natuurlijke omgeving, een kastanje tussen de bloemen of klimop is natuurlijk een beetje een raar gezicht.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u