Menu

Onderdeel van Pixfactory

Prachtig gecamoufleerd, de groene schildwants

Wants in grashalm
Een nimf van een wants tussen de aartjes van bochtige smele. Fotograaf: Ron Poot

De groene schildwants. Zag je een tijdje geleden nog overal pyjamawantsen, nu zijn het de groene schildwantsen die zich overal laten zien. Op iedere struik kom je ze wel tegen en zelfs in huis kom je wel eens een verdwaalde groene schildwants tegen. Bijzonder mooi gekleurde beestjes die zich goed laten vastleggen op de gevoelige plaat.

In tegenstelling tot de pyjamawantsen, vallen groen wantsen niet erg op met hun frisgroen kleur. Daarmee hebben ze een perfecte camouflage op de (fris-) groene blaadjes. Maar wie er eenmaal één gespot heeft, ziet er al snel meer zitten. En soms kom je als fotograaf thuis tot de conclusie dat er nog een beestje op het blad zat, maar dat je die helemaal niet hebt gezien.

Fototips

Fototechnisch is ook de groene schildwants fotogeniek. Juist het fotograferen van het beestje op een groen blaadje en daarmee de camouflage goed tot zijn recht laten komen, is een mooie uitdaging. Kijk je goed, dan vallen de zwarte stipjes op zijn schild ineens op. Die camoufleren de groene schildwants extra goed. Zoom als fotograaf eens in op die zwarte camouflagestippen en je zult versteld staan van de pracht van het schild van dit frisgroen gekleurde diertje.

En wil je als fotograaf het karakter van dit beestje eens goed vastleggen? Denk dan eens aan een macrofoto van de kop van het diertje. Zorg dat de wants je recht in de ogen aankijkt en stel scherp op de ogen. Dat levert ongetwijfeld een prachtig portret op. Heb je geluk dat het beestje een beetje overeind gaat zitten, leg dan de onderkant van het diertje eens vast. Normaal gesproken een kant van het beest die je niet snel zult zien, maar ook nu zul je je als natuurliefhebber verwonderen over de schoonheid van het lijfje. Een simpel groen diertje met veel verborgen schoonheid dus.

 

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u