HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Prachtige kleuren en structuren

Gewone kameleonspin op hortensia

Nu het volop zomer is, lopen steeds meer bloemen uit. Zo staan de vlinderstruiken in bloei, zijn er weer ijsbloemen te zien, maar staan ook zeker de hortensia’s er weer prachtig bij. Bijna iedereen heeft wel zo’n prachtig gekleurde Hortensia in de tuin of vlakbij huis staan. Dus pak de camera erbij en leg deze kleurrijke plant met haar prachtige kleuren en structuren eens vast op de foto.

Hortensia’s zijn er in allerlei kleuren, van roze en paars tot wit en soms zelfs gemengde kleuren. De grond waar de plant in staat, bepaalt mede de kleur van de bloemen. Zit er veel kalk in de grond? Dan is de kans groot dat de hortensia roze kleurt. Is de grond zuur? Dan worden de bloemen vaak blauw. In ieder geval zijn er meer dan genoeg kleuren om een mooie foto te schieten.

Zoom tijdens het fotograferen eens in op de bloemen en probeer de details vast te leggen van één of meerdere bloemen. Of zet een bolletje bloemen in zijn geheel op de foto. Hortensia’s trekken door hun bloemen veel insecten aan. Bijen, zweefvliegen en andere kleine diertjes weten de plant goed te vinden. Een extra kans dus om een mooi plaatje te schieten. Kijk ook niet raar op als je in eens een sprinkhaan op de plant ziet zitten. Dit kan voor de foto een mooi contrast opleveren door het groene van de sprinkhaan en bijvoorbeeld het roze van de bloemen van de hortensia.

De prachtige kleuren en structuren van de hortensia lenen zich ook uitstekend voor wat abstractere fotografie. Leg bijvoorbeeld de randjes van een bloem vast of fotografeer een pluim van de bloemen van bovenaf. Maar denk ook eens aan de bladeren van de plant. Door het blad de foto volledig te laten vullen, krijg je een abstract beeld. De bladeren zijn nu frisgroen, maar ook verderop in het jaar als de bladeren wat verkleuren, is het mooi om ze vast te leggen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *