Probeerservice voor natuurfotografen

De unieke Transcontinenta Probeerservice biedt je de mogelijkheid om het objectief dat je op het oog hebt zelf uit te proberen.
Transcontinenta Probeerservice

Zo gevarieerd als de natuur is, zo gevarieerd is ook het aanbod van objectieven voor natuurfotografen. Van fish-eye en ultragroothoek, van lichtsterke vaste brandpuntsafstanden, tot macro en telezooms. Daarnaast is er ook nog een groot assortiment aan creatieve objectieven, ieder met een geheel eigen beeldkarakteristiek.  Dit alles maakt het lastig om het juiste objectief te kiezen voor het type natuurfotografie dat jij wilt gaan doen. Gelukkig is er vanaf nu de unieke Transcontinenta Probeerservice!

De Probeerservice biedt je de mogelijkheid om het objectief dat je op het oog hebt zelf uit te proberen. Of je nu op het punt staat om je eerste objectief te kopen of op zoek bent naar een aanvulling op je huidige set objectieven, de juiste keuze blijft lastig. Via de Transcontinenta Probeerservice is het nu mogelijk om objectieven van Tamron, ZEISS, Samyang, XEEN en Lensbaby uit te proberen op je eigen camera, in de natuur en op een door jezelf gekozen tijdstip. Een unieke mogelijkheid om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Want zeg nou zelf………..wie probeert weet wat!​

Voordelen van de Probeerservice

Bij het kiezen van het juiste objectief voor natuurfotografie spelen talloze vragen door je hoofd zoals: past het wel op mijn camera?, is het (zoom)bereik wel wat ik zoek?, sluit het wel goed aan bij mijn andere objectieven? Is het weersbestendig of niet? of is het objectief inderdaad zo goed als de testen beweren?

Het team van de Transcontinenta Probeerservice helpt iedere gebruiker bij met het vinden van antwoorden op deze vragen, zowel via mail, telefoon als fysiek op kantoor bij het eventueel ophalen.

We zetten de voordelen van de Probeerservice voor je op een rij:

 • Deskundig advies door onze experts.
 • Online reserveren.
 • Proberen is overtuigen.
 • Bij aankoop huurbedrag tot 100% terugbetaald.
 • Uitgebreide selectie van merken en producten.
 • Meeste recente modellen en firmware
 • Uitmuntende staat producten.
 • Geheel vrij van borg.
 • Verzekering altijd inclusief.
 • Ophalen of toegestuurd krijgen van het objectief.
 • Aankoop via bekwame en erkende Partner Dealers.

Aankoop gedaan? Gefeliciteerd! Claim dan het volledige huurbedrag van de Probeerservice.

Via de Probeerservice heeft iedere “probeerder” de mogelijkheid om het huurbedrag, en het bedrag van de verzekering dat betaald is om het product te proberen, terugbetaald te krijgen.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • 100% terugbetaald: indien binnen 14 dagen na het einde van de laatste probeerperiode hetzelfde product wordt aangekocht bij één van de Partner Dealers.
 • 50% terugbetaald: indien tussen 14 en 30 dagen na het einde van de laatste probeerperiode hetzelfde product wordt aangekocht bij één van de Partner Dealers.

Je dient voor het claimen een kopie van de aankoopfactuur én een kopie van de Probeerservice factuur online in te dienen. Dit kan uitsluitend online via de Probeerservice website. Transcontinenta draagt rechtstreeks zorg voor de terugbetaling van het betreffende huurbedrag plus verzekering. Meer informatie leest u hier.

Tamron 70-210mm F4 objectief.

Probeer nu een Tamron objectief

De Probeerservice biedt op dit moment een groot aantal Tamron autofocus objectieven aan. Dit is niet het gehele assortiment, maar een selectie van recente en veel gevraagde objectieven. Zo zijn er de lichtsterke Tamron SP 35mm F/1.8, SP 45mm F/1.8 en SP 85mm F/1.8 vastebrandpunten en de zeer populaire Tamron SP 90mm F/2.8 MACRO waarmee je foto’s kan maken tot 1:1 ware grootte.  Voor weidse landschappen zijn er de Tamron 10-24mm VC HLD voor APS-C en de SP 15-30mm F/2.8 VC USD voor Full-Frame camera’s. Universeel toepasbaar zijn de nieuwe Tamron AF 28-75mm F/2.8 DI III RXD voor de Sony FE mirrorless camera’s en de SP 24-70mm F/2.8 VC USD G2 voor Full-Frame DSLR camera’s. Naast het razendpopulaire “reis”objectief de Tamron 18-400mm, zijn er verder nog diverse telezooms zoals de 70-210mm, 70-200mm G2, 100-400mm en de 150-600mm G2. Deze brengen de natuur, dieren en vogels dichtbij voor het vastleggen van al je onvergetelijke herinneringen. Bekijk het actuele aanbod van Tamron objectieven op de Probeerservice website.

ZEISS LOXIA 85MM objectief.

Probeer nu een ZEISS objectief

Als één van ’s werelds toonaangevende bedrijven in de optische industrie, wordt ZEISS internationaal beschouwd als dé trendsetter als het gaat om kwaliteitsobjectieven. De ZEISS objectieven worden in de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt van filmproducties, journalistiek tot natuurfotografie. Voor het vastleggen van ongeëvenaarde resultaten en onvergetelijke ervaringen. Via de Probeerservice kun je kennis maken de hoogwaardige, zeer compacte en lichtgewicht, ZEISS Batis en Loxia objectieven voor de Full-Frame en APS-C Sony mirrorless camera’s met E-mount. Deze ZEISS objectieven zijn speciaal ontworpen voor de Sony sensor en Sony camera technieken en zijn dan ook 100% compatibel met alle functies die de camera’s bieden. De ZEISS Batis autofocus 18 en 25mm objectieven zijn ideaal voor landschap- en astrofotografie, de lichtsterke en zeer scherpe 85 en 135mm objectieven voor het vastleggen van details van plant en dier. Het unieke OLED scherm op de Batis objectieven geeft niet alleen exact de ingesteld afstand weer, maar ook de scherptediepte bij de gebruikte camera en diafragmacombinatie. De ZEISS Loxia objectieven zijn zeer compact en bieden professionele kwaliteit in beeld en functionaliteit. Ook deze objectieven zijn speciaal ontworpen voor de Sony mirrorless camera’s, en zijn zelfs geschikt voor de allerhoogste resoluties van dit moment. Deze handmatig scherp te stellen objectieven worden, door hun zeer ruime scherpstelslag en hoge beeldscherpte, ook veel gebruikt om mee te filmen in 4K. Voor dit doel is het diafragma zelf om te zetten naar een traploze werking. De zeer lichtsterke Loxia objectieven zijn te proberen in 21, 25, 35, 50 en 85mm.

LENSBABY VELVET 56 objectief.

Probeer nu een Lensbaby objectief

Lensbaby is bekend van haar bekroonde objectieven voor DSLR- en mirrorlesss camera’s  die creatieve effecten mogelijk maken voor inventieve fotografen. Professioneel fotograaf Craig Strong richtte in 2004 Lensbaby op om fotografen te helpen op een nieuwe manier te zien in alle genres, over de hele wereld. Vandaag de dag blijven Craig en zijn visionaire team innovatie, tot de verbeeldingskracht sprekende en inspiratie ondersteunende objectieven ontwikkelen, die gebruikers van Lensbaby producten een unieke kijk op de wereld opleveren. Gezien het bijzondere beeldkarakter en verstelmogelijkheid zijn de Lensbaby objectieven uitsluitend handmatig scherp te stellen. De Probeerservice biedt vier geheel verschillende Lensbaby objectieven aan die te gebruiken zijn door beginners én professionele fotografen. Een goede eerste kennismaking is de Lensbaby Trio 28. Deze biedt drie verschillende 28mm objectieven in een roterende houder met een “Sweet” spot effect van scherpte met een fraaie wazige bokeh, een “Twist” cirkelvormige achtergrond onscherpte en een wonderbaarlijke en dromerige softfocus weergave van de “Velvet” stand. De Lensbaby Twist 60 F/2.5 is speciaal ontworpen voor Full-Frame camera’s en ideaal om de nadruk te leggen op het hoofdonderwerp. Het 12 bladig rond diafragma zorgt voor een zeer fraai verloop van scherp naar onscherp. Bij F/2.8 is de cirkelvormige weergave van de achtergrond het sterkst en dit neemt af bij diafragmeren. De meest recente toevoeging is de Lensbaby Burnside 35 F/2.8 dit is een zeer universeel objectief dat te gebruiken is als een macro objectief en een landschapsobjectief. Verder is de mate van wervelingen in de achtergrond in te stellen en ook de mate van vignetering. Hierdoor kun je als natuurfotograaf unieke opnamen maken die tot de verbeelding spreken. Tot slot is er de Lensbaby Velvet 56 F/1.6 dat zowel de scherpste, áls de meest dromerige Lensbaby is. Dit zeer lichtsterke macro objectief is gebouwd uit een stuk metaal met hoogwaardig glas en levert vanaf F/5.6 zeer scherpe opnamen met een zeer mooie bokeh. Bij F/1.6-F/2.8 is het beeld totaal anders en krijg je een soort dubbel/softfocus opname dat  zeer romantisch overkomt. Met de Lensbaby Velvet 56 kun je op een bijzondere manier zowel kleine als grotere voorwerpen gehele los maken van een wazige achtergrond.

Probeer nu een Samyang AF en MF objectief

SAMYANG AF 85mm EF objectief.

Samyang staat al jarenlang bekend om het grote aantal hoogwaardige handmatig scherp te stellen objectieven, vooral de lichtsterke ultragroothoek en groothoekobjectieven zijn in de fototas van menig natuur- en astrofotograaf te vinden. Ook tal van andere zeer lichtsterke vastbrandpuntafstanden, zoals een 21mm F/1.4 en een 35 en 50mm F/1.2 hebben talloze schemer- en nachtsituaties vastgelegd. Heel bijzonder is nog het feit dat Samyang ook ieder objectief levert in een speciale cine uitvoering voor het maken van semi- professionele videoproducties. Sinds een paar jaar maakt Samyang ook hoogwaardige autofocus objectieven voor Sony E-mount mirrorless camera’s en Canon DSLR’s. Voor weidse landschappen en sterrenhemels is in de Probeerservice de AF 14mm en de AF 24mm beschikbaar. Deze laatste is net als Samyang  AF 35mm F/2.8 een ultra klein en lichtgewicht pancake objectief. Voor wie graag foto’s wil maken met een fraaie kleine scherptediepte en een mooi bokeh, biedt Samyang de AF 35 mm F/1.4 en de AF 50mm F/1.4 aan. Deze leveren vanaf volle opening al haarscherpe opnamen. Ook de nieuwe AF 85mm F/1.4 voor Canon DSLR camera’s zal via de Probeerservice zelf te testen zijn. Deze professionele korte tele is niet alleen scherp en compact, maar ook weersbestendig zodat ieder  natuurverschijnsel vastgelegd kan worden. Tot slot is het nog mogelijk om een heus tilt en shift objectief te proberen in de vorm van de Samyang 24mm F/3.5 T/S.

XEEN 35MM objectief.

Probeer nu een XEEN Cine objectief

Hoewel veel filmers de Samyang VDSLR objectieven al gebruiken voor het maken van professionele videoproducties, vraagt de komst van 4K en zelfs 6K filmresolutie om een nog betere oplossing. Samyang voldeed aan de wensen van de filmers met de ontwikkeling en productie van de XEEN cine objectieven lijn. Deze professionele objectieven zijn allen hetzelfde kleurgekalibreerd, en hebben ook de diafragma- en scherpstelring exact op dezelfde plaats zitten. Dit is noodzakelijk bij  het gebruik van een follow focus systeem en focus pulling. De zeer ruime scherpstelslag van 200 graden zorgt voor zeer soepele overgangen van het scherptepunt in de film. Tot slot levert de speciale Samyang anti reflectie coating op de frontlens ook bij tegenlicht nog steeds een scherp en contrastrijk beeld. Op dit moment kun je een achttal zeer lichtsterke XEEN objectieven uitproberen via de Probeerservice van 14 t/m 135mm.

Ook enthousiast geworden om een nieuw objectief van een van de bovenstaande merken uit te proberen?

Reserveer dan Nu je favoriete objectief op WWW.PROBEERSERVICE.NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant voor u