
Een polarisatiefilter gebruiken we graag en veel. Het beïnvloedt de kleuren. De lucht wordt blauwer en herfstbladeren worden mooier en warmer van kleur. Waar we een polarisatiefilter niet voor moeten gebruiken is het fotograferen van een regenboog. Door het polarisatiefilter verdwijnt je regenboog namelijk helemaal! Daarom, altijd even controleren of je filter op de lens zit als je een regenboog wil fotograferen.
Bert, als je iets wil weten, weet je me wel te vinden, wellicht komen we elkaar het komend weekend nog wel tegen in Ede 🙂
Bedankt voor je reactie Karin, ga me er eens in verdiepen
Bert, helaas ben ik niet in het bezit van een 11 mm lens. Kan je vraag dus niet beantwoorden wat de 11 mm lens betreft. Het meest fotografeer ik met de 24-70 en 70-200. Beide lenzen zijn bij de foto’s met de regenboog hierboven gebruikt. Het filter zit er bij mij altijd op, kijk dan ook bij elke opname of ik hem wel of niet zal gebruiken. Het filter is voor mij iets waar ik niet meer zonder kan. Gebruik het polarisatiefilter veelal in combinatie met het grijsverloop. Merk Benro, echt top. Aanrader!
Wat zijn je ervaringen met een polarisatiefilter op een groothoek van bijvoorbeeld 11mm Karin?
Daniel, gewoon even spelen dus en kijken wat er gebeurd, succes
Als je het filter zo draait, dat je het gebruikt, is de regenboog weg, dus het polarisatiefilter zo draaien dat je het niet gebruikt, bij het fotograferen van een regenboog. Je hebt de tip goed begrepen. Dank voor je reactie! Groet Karin
Dat hangt er toch vanaf hoe het filter gedraaid is lijkt me…? Alleen wanneer het filter haaks op de richting van polarisatie staat zal het licht geblokkeerd worden.