HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Resultaten lezersenquête Natuurfotografie.nl

Onlangs hebben wij een enquête gehouden onder de lezers van Natuurfotografie.nl. We ontvingen meer dan 750 ingevulde enquêtes!! In dit artikel lees je de belangrijkste uitkomsten van deze enquête.

Resultaten lezersenquête Natuurfotografie.nl

Bezoekfrequentie

  • Bijna 40% van de lezers bezoekt de website www.natuurfotografie.nl meerdere malen per week. Anderen doet dit één keer per week nadat ze op dinsdag de nieuwsbrief, waarin alle artikelen van de achterliggende week worden vermeld, in hun mailbox hebben ontvangen.
  • De lezers gebruiken natuurfotografie.nl voornamelijk als inspiratie- én informatiebron (actualiteiten). Andere lezers geven aan de website te bezoeken om meer te leren over natuurfotografie, om te zien hoe andere fotografen mooie foto’s maken of om even te genieten van leuke items van gelijkgestemden en geïnteresseerden.
  • Vrijwel al onze lezers (98%) vinden natuurfotografie.nl een aanvulling op het bestaande website aanbod.

RubriekenJS--20160215-0001

  • Het aanbod van de verschillende rubrieken blijkt goed gewaardeerd, want de interesses in de verschillende rubrieken liggen niet ver uit elkaar. Om er dan toch één te noemen: het meest favoriet is de lijstenbrij.
  • Het overgrote merendeel van onze lezers is blij met de frequentie van nieuwe artikelen. Enkele enquêtedeelnemers zouden het liefst nóg meer artikelen per dag willen lezen.

Nog aantrekkelijker

  • Maar wanneer wordt Natuurfotografie.nl nóg aantrekkelijk voor de lezer? De reacties zijn uiteenlopend. Sommige lezers willen graag zelf foto’s plaatsen, anderen willen meer interactie op de website. Weer anderen lezen graag meer over fotobewerking, diepgang en achtergronden. Terwijl anderen juist weer meer willen weten over basisvaardigheden en het ontstaan van een foto en foto’s zouden willen insturen ter beoordeling etc. Tot slot vindt men het leuk als Natuurfotografie.nl regelmatig fotowedstrijden gaat organiseren.
Fotowedstrijden worden hoog gewaardeerd door de lezers van Natuurfotografie.nl
Fotowedstrijden worden hoog gewaardeerd door de lezers van Natuurfotografie.nl

Nieuwe auteurs

We zijn ontzettend blij met de bijna 100 lezers die hebben aangegeven weleens te willen schrijven voor natuurfotografie.nl. Dat belooft wat in 2016!

Eindoordeel

Houd je vast! 54% geeft Natuurfotografie.nl het cijfer 8! En 25% geeft ons zelfs een 9. Je kan je voorstellen dat we er erg trots op zijn en vooral doorgaan met het schrijven van mooie artikelen.

Veranderingen

Naar aanleiding van de enquête heeft de redactie besloten om twee nieuwe rubrieken toe te voegen waarbij de interactie met jou als lezer centraal zal staan. Wat dit precies zal inhouden maken we over enkele weken bekend. De wekelijkse Photo Challenge wordt dan een maandelijkse Photo Challenge.

Wist je trouwens dat je artikelen die je interessant vindt snel kunt delen op social media? Aan de linkerkant van elk artikel staan deelknoppen voor Facebook, Twitter en Google+.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *