Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotograferen met een smartphone?

Gewoon met een smartphone.
Gewoon met een smartphone. Fotograaf: Bob Luijks

Fotograferen doe je met een spiegelreflex of goede systeemcamera, toch? Maar wat te denken van je smartphone? Natuurlijk haalt deze bij lange na niet de kwaliteit van die spiegelreflex, maar toch heeft zo’n smartphone de nodige voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je ‘m altijd bij je hebt, waardoor je geen moment hoeft te missen. Een andere belangrijk voordeel is dat het een telefoon is… Hierop kun je allerlei apps draaien om de foto’s meteen een bewerking te geven, ze te geotaggen of naar de verschillende social mediakanalen te sturen. En andersom werken die apps natuurlijk ook in je voordeel. Zo kijk je even snel op internet of die mooie zonsondergang nog komt of juist niet.

Een smartphone heeft dus zo zijn voordelen. Zolang je overdag fotografeert en goed op de belichting let, kun je hier dus prima foto’s mee maken. Er zijn zelfs grote fotowedstrijden met een speciale smartphone-categorie. Aan de winnende beelden is vaak niet te zien dat ze met een smartphone gemaakt zijn.

En natuurlijk moeten we hier de nadelen ook niet vergeten:

  • weinig lichtgevoelig, dus fotograferen onder donkere omstandigheden kun je beter vergeten.
  • weinig mogelijkheden tot aanpassingen. Het diafragma ligt vast, de sluiter kun je niet onbeperkt open laten staan, enzovoorts. Zoomen is er meestal ook niet bij.
  • weinig accessoires om meer te halen uit je camera.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u