HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokje.
Sneeuwklokje. Fotograaf: Bob Luijks

Na de winter is het meestal weer uitkijken naar de eerste bloemen. Het probleem is alleen dat we nog steeds geen winter hebben gehad… De sneeuwklokjes zijn er normaal als eerste bij. Langzaam komen ze nu in grote aantallen tot bloei. Alleen zijn ze niet, want de narcissen staan ook al volop open en de krokussen doen eveneens aardig hun best.

Het mooie van sneeuwklokjes is dat ze in dichte groepen bloeien. Pak daarom niet een losse bloem, maar probeer te spelen met repeterende vormen. Fotografeer vooral ook tussen de sneeuwklokjes door voor een dromerig effect. Met de witte kleur lenen sneeuwklokjes zich goed voor lichte (high key) foto’s. Daarvoor zul je de camera plat op de grond moeten plaatsen. Bijkomend voordeel is dat je de ‘rommel’ van zo’n dichte groep vanaf dit lage standpunt ook gemakkelijker kwijt raakt.

Sneeuwklokjes bevatten allerlei subtiele lijntjes. Fotografeer de bloemetjes dan ook vooral in de schaduw, anders worden deze details overstraald. Een bewolkte dag is zeer geschikt, maar ook een zonnige. Wanneer de zon de achtergrond aanlicht, zorgt dat voor fraaie (warme) tinten. Je kiest bloemen in de schaduw van een boom of zorgt zelf voor wat schaduw.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *