Menu

Onderdeel van Pixfactory

TAMRON objectieven voor natuurfotografen

Wereldwijd zijn er ontelbare natuurfotografen en natuurliefhebbers die werken met Tamron objectieven. De huidige range objectieven biedt zowel voor APS-C als Full-Frame camera’s een zeer breed scala aan fotografische mogelijkheden. Van ultragroothoeken voor wijdse landschappen, ragscherpe macro-objectieven voor de kleinste details, lichtsterke en gestabiliseerde vaste brandpunten voor de schermer en nacht en Mega- en Ultra-Telezooms voor al die ver verwijderde onderwerpen. Kortom: Tamron is gemaakt voor de natuurfotografie!

Gemaakt met de Tamron SP 15-30mm VC USD

TAMRON objectieven voor Landschapsfotografie

Voor het vastleggen van wijdse landschappen, imposante vergezichten en romantische bossen kun je het best gebruik maken van een groothoek tot ultra groothoek objectief. Tamron heeft zowel voor APS-C als Full-Frame camera’s een zoom die dit geheel dekt qua brandpuntsafstanden: de professionele Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (FF) en de recent geintroduceerde Tamron 10-24mm Di II VC HLD (APS-C). Deze beide objectieven leveren een zeer hoge beeldkwaliteit, zijn weersbestendig, hebben de unieke en krachtige Tamron VC beeldstabilisatie en een zeer stil scherpstelsysteem. Als groothoekig alternatief voor Full-Frame camera’s biedt Tamron trouwens ook nog de nieuwe professionele Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 (A032). Verbreed je fotografische kijk op de wereld met deze Tamron ultra groothoek objectieven.

Tamron SP 90mm VC USD Macro
Gemaakt met Tamron SP 90mm VC USD Macro

TAMRON objectieven voor Macrofotografie

Tamron staat al sinds 1979 bekend om de zeer hoogwaardige 90mm macro objectieven en dit is dan ook een van meest bekende uit de gehele Tamron objectievenrange. Ze leveren niet alleen een zeer scherp beeld tot en met 1:1 ware grootte, maar ook een boterzachte bokeh door de afgeronde diafragmabladen. Op dit moment is er de professionele Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 VC USD (F017) en de oudere en voordeligere Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di Macro (type 272), beiden voor Full-Frame. Voor APS-C bezitters is er de compacte en zeer lichtsterke Tamron SP AF 60mm F/2.0 Di II LD IF Macro 1:1 (G005), dat ook als portret en universele vastbrandpunt inzetbaar is. Het hoofdkenmerk van een macro-objectief is een goede scherpte van het midden tot de randen van de foto en de grote afbeeldingsmaatstaf van 1:1. Bij het af en toe maken van close-ups van bloemen en insecten is dit niet altijd nodig en kan een Tamron SP vaste brandpunt of Tamron megazoom met macromogelijkheid ook prima voldoen. Een professioneel alternatief is tot slot nog de Tamron SP 70-200mm VC USD G2 met een kortste scherpstelafstand van slechts 95 centimeter. En in combinatie met de Tamron 1.4x of 2.0x teleconverters behaal je een afbeeldingsmaatstaf van 1:4 en 1:3, en dat vanaf een forse werkafstand van 0,95m!

Gemaakt met de Tamron SP 24-70mm VC USD G2

TAMRON objectieven voor fotograferen bij bestaand licht

Iedere natuurfotograaf weet dat het mooiste licht te vinden is tijdens de zogenaamde “gouden” uren rond zonopkomst en zonsondergang. Ook in dichte bossen zijn vaak de mooiste opnamen te maken. Helaas is het niet altijd mogelijk of wenselijk om een degelijk statief mee te nemen. Voor dat soort gevallen heeft Tamron drie professionele lichtsterke vastebrandpuntafstanden beschikbaar, en allen ook nog eens voorzien van een zeer krachtige Tamron VC beeldstabilisatie. Deze VC maakt het mogelijk om tot wel 8x langer door te fotograferen zonder statief. De talloze waterwerende afdichtingen zorgen voor probleemloos fotograferen onder meest barre weersomstandigheden. De Tamron SP 35mm F/1.8 Di VC USD (F012) en de Tamron SP 45mm F/1.8 Di VC USD (F013) kunnen extreem dichtbij scherpstellen en maken het fotograferen tot bijna half ware grootte mogelijk. De Tamron SP 85mm F/1.8 Di VC USD (F016) wordt weliswaar voornamelijk gebruikt door portretfotografen, maar de hoge lichtsterkte en mooie bokeh bieden ook in de natuur talloze creatieve mogelijkheden.

Gemaakt met de Tamron-SP-150-600mm-VC-USD. Foto: Adri de Groot

TAMRON objectieven voor natuur- en vogelfotografie

Tamron maakt als sinds 1983 professionele teleobjectieven en sinds 1984 met de Tamron SP 200-500mm de eerste Ultra-telezoom. Momenteel heeft Tamron een vierde generatie met de Tamron SP 150-600mm VC USD G2, een awardwinnend objectief met een snel autofocus, een zeer krachtige Tamron VC beeldstabilisatie, een vocht en vuilwerende fluoride coating en talloze waterwerende afdichtingen. De meegeleverde ARCA-Swiss compatibele statiefgondel zorgt voor het snel en eenvoudig plaatsen van het objectief op een statief. Zeer recent introduceerde Tamron werelds lichtste 100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD (A035) tele-zoom voor Full-Frame camera’s. Dit objectief heeft net als de bovenvermelde SP 150-600mm G2 een Dual MPU voor het ultra snel verwerken van AF en VC gegevens. Ook dit objectief laat in de eerste reviews zien dat het zich kan uitstekend kan meten met de veel duurdere objectieven van de camera merken. De spatwaterdichtheid en los leverbare statiefgondel maken dit tenslotte tot een objectief dat zowel de Full-Frame-, als APS-C, natuurfotografen zeker zal aanspreken. De oudere en zeer hoogwaardige Tamron SP 70-300mm VC USD is ook nog steeds te koop en met zowel een TIPA, als EISA, award is dit een van de Tamron objectieven met de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Gemaakt met de Tamron 18-400mm @18mm

TAMRON Megazoom objectieven voor de dagelijkse natuurfotografie

Wandelend door de natuur in eigen land of op reis, kom je een groot scala aan onderwerpen tegen. Van fraaie landschappen, beken, bloemen, vlinders, tot en met herten en vogels. Je hebt twee á drie Tamron objectieven nodig om dit alles perfect vast te kunnen leggen, maar soms wil je licht reizen en gaat je voorkeur uit naar een alles-in-een objectief. Tamron heeft een Megazoom voor Full-Frame camera’s, de Tamron 28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (A010) en maar liefst vijf Megazoom objectieven voor het APS-C formaat en een 14-150mm objectief voor mirrorless camera’s met het M4/3 formaat. Van de Tamron Megazoom’s zijn de 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD (B008), de 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro (B016) en de nieuwe Tamon 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD (B028) het meest bekend. De laatste twee geven met 18.8x en zelfs 22.2x zoom werelds grootste zoombereik. Beiden maken het mogelijk om alle aspecten van de natuur vast te leggen, van verre landschappen, dieren tot vlinders voor je voeten. Zo bereikt de 18-400mm in de telestand een maximale afbeeldingsmaatstaf van maar liefst 1:2.9. Dat is half ware grootte!

TAMRON Vijf jaar Europese garantie

Omdat Tamron gelooft in de producten die ze maakt, geeft ze de mogelijkheid om de standaard garantie van een jaar te verlengen tot een garantie van vijf jaar. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is binnen twee maanden na aankoop het gekochte objectief te registreren. Ga voor alle voorwaarden en het aanvragen van de 5 jaar tamron garantie naar: www.5jaar-tamron.nl.

Deel je TAMRON natuurfoto’s met anderen

Al een aantal jaren is de Tamron Nederland Facebook een levendige community waar nieuw, tips, reviews en gebruikersfoto’s de orde van de dag zijn. Nu is daar ook nog de Tamron “My Best Shot” Facebook groep bijgekomen. Hierin laten honderden leden niet alleen hun foto’s zien, maar helpen ze elkaar ook om nog mooiere en betere foto’s te maken.

Meer weten over TAMRON objectieven?

Als je na het lezen van het bovenstaande net zo enthousiast geworden bent als wij over de Tamron objectieven, dan kun je altijd rechtstreeks in contact komen met onze experts voor een aankoopadvies via onze Tamron helpdesk. Je natuurlijk ook voor technische informatie de website van Tamron Europa bezoeken of je download hier de meest recente Tamron brochure met een overzicht van alle hier vermelde Tamron objectieven.