Menu

Onderdeel van Pixfactory

Tentoonstelling ‘Een fatale inslag’ prikkelt je fantasie

Tentoonstelling Een fatale inslag
De tentoonstelling ‘Een fatale inslag’ is te zien in het Geologisch Museum Hofland in Laren (NH).

66 miljoen jaar geleden stortte een rotsblok met een doorsnee van 180 kilometer neer op aarde waardoor het leven hier definitief veranderde. Veel planten- en diersoorten stierven uit, waaronder de dinosauriërs. Hun ondergang gaf enorme groeikansen aan tot dan toe weinig ontwikkelde zoogdieren, waaronder de mens.

Wat als?

Heb je wel eens gefantaseerd hoe onze leefomgeving eruit had gezien als deze inslag niet had plaatsgevonden? En hoe wij als mensheid er wel of niet bij zouden zitten? Prikkeling van je fantasie helpt je ook weer anders kijken naar onze huidige omgeving.

Tentoonstelling ‘Een fatale inslag’

Om je een beeld te geven van de omgeving toentertijd, de inslag en de gevolgen hiervan heeft Geologisch Museum tentoonstelling ‘Een fatale inslag’ samengesteld. De tentoonstelling bevat een unieke collectie van o.a. objecten, posters en bladfossielen zodat je een goed beeld krijgt wat zich in een ver verleden op aarde moet hebben afgespeeld: een ramp die erger was dan duizenden tegelijk ontploffende atoombommen.

Gegevens museum?

Tentoonstelling ‘Een fatale inslag’ is te zien in het Geologisch Museum Hofland, Hilversumseweg 51 te Laren (NH). Het museum is als gevolg van de corona maatregelen alleen in het weekend open van 13.00 u – 16.30 u. De tentoonstelling is te zien tot 1 oktober 2020. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u