HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

The 2020 International Wildbird Photo Competition

Maar liefs 740 fotografen uit 40 landen namen deel aan de 30ste editie van deze hoog aangeschreven Franse fotowedstrijd. In totaal werden 4.683 foto’s in zes verschillende categorieën met als centrale thema vogels ingezonden. Drie Nederlandse fotografen behoorden tot de winnaars!

The 2020 International Wildbird Photo Competition
Overall winnende foto getiteld Stealth Mode. Fotograaf: Gerwin Kieboom

Gerwin Kieboom werd met een geweldige en spannende foto getiteld Stealth Mode overall winner! Roelof Molenaar won met een opname van notenkrakers (Nutcrackers fight) de eerste prijs  in de cat. Les 4 saisons de l’oiseau en David Pattyn werd met een foto van futen (Look at my skills!) eerste in de cat. Les oiseaux amoureux.

Wat direct opvalt is dat het alle drie enorm dynamische foto’s zijn.

Overall winnaar Gerwin Kieboom

De opname van Gerwin Kieboom laat  een slechtvalk zien die een groepje spreeuwen als een straaljager van bovenaf aanvalt. De spreeuwen vormen een kleine zwerm om het de valk zo moeilijk mogelijk te maken maar je krijgt direct het gevoel dat er een slachtoffer gaat vallen. Deze spanning staat in sterk contrast tot het wereldje van de rustige, niets vermoedende reeën onderin de foto. Het zwart van de valk en de spreeuwen en de warme kleuren van de reeën in het riet versterken die tegenstelling. Een parallel naar vergelijkbare tegenstellingen in de mensenwereld is snel getrokken. De goed gekozen titel verwijst daar ook naar. Hier is over nagedacht!

Overall winnende foto getiteld Stealth Mode. Fotograaf: Gerwin Kieboom

Categoriewinnaar Roelof Molenaar

Roelof Molenaar laat opnieuw een hele knappe, uitstekend getimede foto zien van twee notenkrakers die aan het bakkeleien zijn. De opspattende sneeuw en de donkere achtergrond geven de opname extra dynamiek. Veel fotografen zouden al blij zijn met 1 notenkraker!

Eerste prijs in de categorie Les 4 saisons de l’oiseau met een opname van de notenkrakers. Fotograaf: Roelof Molenaar

Categoriewinnaar David Pattyn

David Pattyn wint de categorie van de liefde met een turbulente foto van twee futen. Eéntje sprint weg over het water, de andere kijkt bewonderend of is het zelfgenoegzaam toe. De foto roept vragen op, wat is hier aan de hand. Het lage standpunt, de mooie scherpte op de kop van de voorste fuut maar vooral ook de onscherpte van de achterste fuut en de opspattende druppels water maken het tot een hele spannende foto.

Eerste prijs in de categorie Les oiseaux amoureus met een foto van futen. Fotograaf: David Pattyn

Ander winnaars zijn:

Eerste prijs in de categorie vision artistique de loiseau. Fotograaf: Christian Wappl
Eerste prijs in de categorie acuters especes ailees. Fotograaf: Valentin Faivre
Eerste prijs in de categorie a table. Fotograaf: Cat Edwardes
Eerste prijs 15 tot 17 jarigen. Fotograaf: Tobias Gjerde

Prachtige foto’s en terechte winnaars. Van harte!

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *