Menu

Onderdeel van Pixfactory

Tips voor het fotograferen van je huisdier

Hond op ooghoogte in zijn eigen leefwereld.
Hond op ooghoogte in zijn eigen leefwereld. Fotograaf: Bob Luijks

Vandaag is het dierendag. Daarom hebben we een aantal tips voor het fotograferen van huisdieren.

  1. Belichting: veel huisdieren zijn of juist heel licht, of juist heel donker van kleur. Hou daar bij de belichting rekening mee. Heeft je huisdier een nagenoeg witte of zwarte kleur, fotografeer deze dan niet in de volle zon. Het contrast met de omgeving wordt simpelweg te groot, met vervelende concessies tot gevolg.
  2. Ooghoogte en kijkrichting: fotografeer een dier op ooghoogte. Daarmee krijg je intiemer contact en kom je echt in zijn/haar leefwereld terecht. Zorg ervoor dat de ogen mooi scherp zijn. Kijkt een dier recht in de camera, dan is er sprake van een sterke interactie. Een dier hoeft echter zeker niet in de camera te kijken. Wanneer je huisdier een beetje langs je heen kijkt, ontstaat een ongestoord gevoel. Geef het dier over het algemeen ruimte in de kijkrichting.
  3. Actie: een portretje is natuurlijk leuk, maar waarschijnlijk geniet je het meest van de momenten waarop je huisdier allerlei actie vertoont: een hond rent door een plas water, een kat zit achter de eigen staart aan en je hamster is weer eens druk met stro. Leg juist deze momenten vast, want dat is echt jouw huisdier. Kader het dier daarbij niet te strak, maar neem voldoende van de omgeving mee.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u