Menu

Onderdeel van Pixfactory

Tips voor het fotograferen van krokussen

Krokussen. Fotograaf: Karin Hovenkamp

Na alle grijze dagen zitten veel mensen wel weer te wachten op de vrolijke kleurtjes van de lente. En gelukkig steken de eerste vrolijke bloemen hun kopjes weer boven het maaiveld uit. De krokussen schieten momenteel namelijk als paddenstoelen uit de grond en dat levert heel wat vrolijke plaatjes op. Een mooi moment dus om aan de slag te gaan met het fotograferen van krokussen.

Ideeën

Krokussen zijn er in allerlei kleuren. De meest bekende is misschien wel de paarse, maar er zijn ook gele en witte krokussen. Dus ga eens op zoek in de buurt naar een plek met veel krokussen. Ga er eens goed voor zitten, bekijk de krokus van alle kanten en let goed op details. De bloemblaadjes zijn prachtig voor een vrolijk plaatje, maar ook het stampertje in het midden van de bloem bevat mooie details. Kruip er met macrolens of camera met macrofunctie eens dicht op of pak juist een groothoeklens en neem de krokus in zijn geheel in beeld. Heb je een lensbal? De kleur en de vorm van de bloemen komen ongetwijfeld ook mooi uit in een creatieve lensbalfoto.

Krokus met een donkere achtergrond. Fotograaf: Karin Hovenkamp

Klaar met een individuele krokus? Neem dan eens het hele veld onder de loep. Dat blijft een prachtig gezicht: een veld vol vrolijke gekleurde krokusjes. Ga bijvoorbeeld op zoek naar dat ene afwijkende bloempje. Of misschien staat er tussen allemaal paarse bloempjes wel een mooi geel exemplaar. Dat levert een mooi contrast op. Een mooie serie maken van de krokus kan juist op dit moment goed. Denk eens aan een plaatje van een bloempje dat nog gesloten is, eentje die al gedeeltelijk open is en een van een volledig geopende krokus. Wissel dit af met een paar mooie detailfoto’s en je hebt een prachtige serie. En wie toch bezig is met de camera: misschien is er al een vroege hommel of ander vliegend wezentje te zien wat op de krokus gaat zitten.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u