Menu

Onderdeel van Pixfactory

Tips voor het fotograferen van margrieten

Margriet gefotografeerd te midden van paarse veldsalies. Fotograaf: Bob Luijks

Het zijn eenvoudige bloemetjes, maar desalniettemin zijn ze erg fotogeniek: margrieten. En een bijkomend voordeel is dat het een makkelijk onderwerp om te fotograferen is, want het loopt niet weg.

Waar te vinden

Margrieten vind je onder andere in tuinen (dit zijn vaak gekweekte soorten) bermen en hooilanden. Margrieten zijn er, naast de wilde wit-gele variant, in meerdere kleuren en ze trekken veel insecten aan. Genoeg om je als fotograaf op uit te leven dus.

Tips voor het fotograferen van margrieten

Het leuke van de margriet is om eens te gaan experimenteren met andere standpunten. Dus niet het bloempje in de omgeving vastleggen, maar ga bijvoorbeeld eens op de grond liggen en fotografeer de bloem van onderaf.

Heb je meer licht nodig dan kun je eventueel een zaklampje gebruiken. Of, schijn eens van onder- of bovenaf door het bloempje heen.

Een andere manier om een originele foto te krijgen is door bijvoorbeeld de bloem van de zijkant te fotograferen en dan op het randje van de bloemen scherp te stellen. Dit levert weer heel andere beelden op.

En als het een mooie zonnige dag is, ga dan eens op zoek naar insectjes en andere beestjes die op de bloem of stengel van de margriet zitten.

Pak eens een andere lens dan die je normaal gesproken pakt en wie weet verras je jezelf met totaal andere beelden.

Deze tips werken uiteraard ook bij bloemen die sterk op de margriet lijken. Dus ga lekker aan de slag!

Kijk tijdens het fotograferen goed naar de bloem. Niet alleen is de bloem er in verschillende kleuren (roze, paars, wit, geel, rood), maar het hart van de bloem bestaat uit heel veel verschillende stuifmeeldraden. Met de macrolens of camera met macrofunctie zijn hier hele mooie detailopnames van te maken.

En vergeet ook de bladeren en stengel niet. Ook hier zijn veel details zichtbaar.

Een groothoeklens erbij pakken en de bloem op die manier fotograferen kan natuurlijk ook. Zoek dan naar een origineel standpunt.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u