Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag Comedy Wildlife Photography Awards 2022

Vandaag is de uitslag bekend gemaakt van de grappigste en populairste fotografiewedstrijd ter wereld - De Comedy Wildlife Photography Awards.  De ALGEHELE WINNAAR van de competitie van dit jaar is Jennifer Hadley, voor haar klassieke foto van een leeuwenwelp die zijn grip verliest op een boomstam getiteld Not so cat-like reflexes ' Dit beeld heeft ook gewonnen in de categorie “Creatures of the Land”.
Algehele winnaar Jennifer Hadley met haar foto "Not so cat like reflexes".
Algehele winnaar Jennifer Hadley met haar foto "Not so cat like reflexes". Fotograaf: Jennifer Hadley

Tegenover 5.000 geweldige inzendingen uit meer dan 85 landen over de hele wereld, moest Jennifer’s foto het opnemen tegen felle concurrentie.  Het beeld werd vastgelegd in de Serengeti, Tanzania toen Jennifer erin slaagde om dat moment vast te leggen waarop een jonge 3 maanden oude welp probeert af te dalen van een boom, wat niet zo goed ging.  ‘Het was waarschijnlijk zijn eerste keer in een boom’ zei Jennifer over het beeld ‘en hij besloot er gewoon voor te gaan.’ 

Als de 2022 Comedy Wildlife Photographer van het jaar wint Jennifer een once in a lifetime safari in de Masai Mara, Kenia, met Alex Walker’s Serian plus een unieke handgemaakte trofee van de Wonder Workshop in Tanzania en een fantastische fotografietas van THINK TANK .

Pratend over haar winnende beeld, legt Jennifer uit:

“Ik denk dat een deel van wat deze wedstrijd geweldig maakt, is dat de meeste van deze foto’s waarschijnlijk per ongeluk gebeuren en dat was zeker het geval met de leeuwenwelp die uit de boom viel. Het was erg laat in de middag en dus had ik mijn diafragma zo open mogelijk om zoveel mogelijk licht vast te leggen met mijn sluitertijd lager dan ik had gewild, maar ik dacht dat met de welp die in de boom rondliep, ik de snelheid niet echt nodig had. Het kwam niet eens in me op dat hij er zelf een schepje bovenop zou doen op de meest onkatachtige manier. Ik bedoel, hoe vaak vallen katten uit bomen? Niemand had verwacht dat dit zou gebeuren en natuurlijk waren we bezorgd om zijn veiligheid, maar gelukkig zoals katten doen, rechtte hij zichzelf net op tijd en landde op handen en voeten en rende weg met zijn broers en zussen. Een happy end voor een ongelukkige poes die niet helemaal wist hoe ze uit een boom moest komen.”

Een fotowedstrijd met een boodschap 

De Comedy Wildlife Photography Awards werd in 2015 opgericht door Paul Joynson-Hicks en Tom Sullam, zowel professionele fotografen als gepassioneerde natuurbeschermers en is een wereldwijde, online en gratis in te zenden fotografiewedstrijd met serieus grappige beelden van de meest verbazingwekkende dieren in het wild van de wereld.  Naast het bieden van wat humor en plezier wil de wedstrijd de uiterst belangrijke boodschap van natuurbehoud op een boeiende en positieve manier benadrukken, waarbij het werk van charity-partner  – Whitley Fund for Nature (WFN) wordt vertegenwoordigd en 10% van de netto-inkomsten aan hen wordt gedoneerd.  WFN is een Britse liefdadigheidsinstelling die natuurbeschermers ondersteunt die in hun thuisland in het Zuiden werken. In 29 jaar tijd heeft het £ 20 miljoen gekanaliseerd naar meer dan 200 natuurbeschermers in 80 landen.

Winnaar van de Underwater Category Award Arturo Telle Thiemann met zijn foto "Say cheeeese".
Winnaar van de Underwater Category Award Arturo Telle Thiemann met zijn foto “Say cheeeese”. Fotograaf: Arturo Telle Thiemann

Er waren 5 categoriewinnaars, waaronder fotograaf Arturo Telle Thiemann voor zijn betoverende foto ‘Say Cheeeeese’ van de grijze trekkervis die prachtig glimlachte naar de camera, die de Underwater Category Award won en Jia Chen, werd bekroond met de Amazing Internet Portfolio Award voor ‘Football Dream’  een serie van 4 prachtige afbeeldingen van een bekwame Coopers sperwer die plezier heeft met voetballen in Canada.  Dit jaar ging de winnaar van de Think Tank Photo Junior Category naar Arshdeep Singh, die een fantastische foto maakte van een knipogende uil die in een pijp rustte.

Winnaar van de Think Tank Photo Junior Category Arshdeep Singh met zijn foto "I CU boy".
Winnaar van de Think Tank Photo Junior Category Arshdeep Singh met zijn foto “I CU boy”. Fotograaf: Arshdeep Singh

 

De Affinity Photo People’s Choice Award, gestemd door het publiek, ging ook naar Jennifer Hadley, voor haar charmante foto van twee pinguïns getiteld ‘Talk to the Fin!’

Publiekswinnaar en winnaar van de Affinity award Jennifer Hadley met haar foto "talk to the fin".
Publiekswinnaar en winnaar van de Affinity award Jennifer Hadley met haar foto “talk to the fin”. Fotograaf: Jennifer Hadley

De Creatures of the Air Category Award werd gewonnen door Jean Jacques Alcalay met ‘Misleading African Viewpoints 2.’ met een beeld van een nijlpaard, die eruitziet alsof hij op het punt staat een reiger geheel op te slokken. De vogel lijkt zich helemaal niet bewust, maar misschien komt dat omdat hij weet dat het nijlpaard in feite aan het gapen is!

Winnaar van de Creatures of the Air Category Award Jean Jacques Alcalay met 'Misleading African Viewpoints 2'.
Winnaar van de Creatures of the Air Category Award Jean Jacques Alcalay met ‘Misleading African Viewpoints 2’. Fotograaf: Jean Jacques Alcalay

Op de vraag wat het winnen van de Overall Award voor haar betekende, merkte Jennifer op:

“Ik volg de Comedy Wildlife al een aantal jaren en heb altijd genoten van de foto’s. Het was echt op het laatste moment dat ik besloot om dit jaar wat foto’s in te sturen en ik ben zo blij en vereerd om te worden genoemd als de algehele winnaar en ook als publiekskeuze. Eerlijk gezegd, toen ik alle finalisten zag uitkomen, was ik gewoon blij om er bij te zijn, maar ik had nooit verwacht dat ik zou winnen. Er waren zoveel geweldige en grappige dierenfoto’s in de groep, en ik moest zo lachen toen ik de foto’s bekeek. Ik hou echt van deze fotowedstrijd omdat het gewoon zo anders is dan al het andere en echt de persoonlijkheden van de dieren laat zien, daarbij helpt het bewustzijn van verschillende dieren in het wild te vergroten en natuurbeschermingsinspanningen te financieren, dus het is gewoon echt geweldig om hier deel van uit te maken”

Highly recommended met een Nederlands tintje

Naast de Categorie Winnaars waren er 10 inzendingen die werden erkend als Highly Commended Winners: Michael Eastwell, Miroslave Srb, Federica Vinci, Jagdeep Rajput, Emmanuel Do Linh San, Ryan Sims, Mark Schoken, John Chaney en Martin Grace en uit Nederland Alex Pansier.  Van harte gefeliciteerd, Alex!

Een eervolle vermelding voor Nederlander Alex Pansier met zijn "Jumping Jack".
Een eervolle vermelding voor Nederlander Alex Pansier met zijn “Jumping Jack”. Fotograaf: Alex Pansier

Alle andere eervolle vermeldingen en winnaars zijn te zien op de site van The Comedy Wildlife Photography Awards

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: