HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Uitslag eerste editie Vincent Van Gogh Photo Award

Bartlomiej Jurecki heeft de eerste editie van de Vincent Van Gogh Photo Award gewonnen. Tijdens de opening van de expositie in het Vincentre in Nuenen werd de winnaar bekend gemaakt van deze internationale fotowedstrijd.

Uitslag eerste editie Vincent Van Gogh Photo Award
Winnaar Vincent Van Gogh Photo Award. Fotograaf: Bartlomiej Jurecki

De winnende foto is een korenveld met typische intense kleuren. De jury was unaniem in hun oordeel over deze foto. ‘Knijp je met je ogen, dan zie en voel je van Gogh, je voelt haast de warmte en ruikt de geur van het hooi’. Martijn Pronk van het Van Gogh Museum in Amsterdam maakte de winnaar bekend. De winnende foto is te bewonderen tijdens de open lucht expositie van de 50 beste foto’s. Deze expositie wordt gehouden van 16 september t/m 8 oktober in het centrum van Nuenen en is vrij toegankelijk.

‘De kwaliteit van de inzendingen was hoog’ zegt Pieter Snoeijen, voorzitter van de Rotary Nuenen. De Rotary organiseerde deze fotowedstrijd om zo het werk van Van Gogh op een eigentijdse wijze onder de aandacht te brengen van een breed publiek. “Als Van Gogh in de huidige tijd met een camera rond zou lopen, wat zou hij dan vastleggen?” Die vraag was samen met een uitspraak van Vincent “Als je echt van de natuur houdt, zul je schoonheid overal vinden!” de inspiratie voor de fotowedstrijd. Meer dan 600 inzendingen uit 75 landen kwamen binnen.

Uit de 600 foto’s heeft de jury 3 winnende foto’s gekozen. Naast Jurecki won Eric Lussot uit Frankrijk de tweede prijs en Michael Angelo Richardson uit Nederland eindigde eervol als derde.

Nu is het publiek aan zet. Uit de overige 47 foto’s mag het publiek zijn eigen favoriet gaan kiezen. Door te stemmen via Facebook bepalen zij wie de publieksprijs gaat krijgen. Iedereen kan dus meedoen vanaf 16 september! Kijk op de site voor meer informatie en de overige winnende foto’s.

Bron: Vincent Van Gogh Award.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *