Uitslag eerste NK natuurfotografie

Terwijl vrijdag elders in Nederland de regen met bakken uit de hemel viel, bleven de Amsterdamse Waterleidingduinen gelukkig grotendeels gespaard. Dit kwam goed uit voor de professionals die op donderdagavond en vrijdagochtend hun creativiteit mochten loslaten in dit gevarieerde natuurgebied. De amateurs kregen ruimer de tijd: van 1 tot en met 12 juni mochten zij het gebied op de foto vastleggen.
De winnaars van de ereplaatsen 1, 2 en 3 bij de amateurs en professionals, vlnr: Floris Slooff, Ad Witte, Marijke Hoogendorp, Corina Slooff, Clifton Buitink en Luce vriens.

Afgelopen weken schotelden de weergoden de deelnemers een grote afwisseling aan wolken, kleur en licht voor, hetgeen bij de amateurs resulteerde in uiterst gevarieerde inzendingen. Aan de jury, bestaande uit Aart Aarsbergen, Tres Melis en Jan Vermeer, de taak om uit het grote aantal inzendingen de winnaars te selecteren. De jury koos hierbij niet zozeer de mooiste foto, maar lette vooral op de samenhang in het ingezonden portfolio. Iedere deelnemer moest immers vier foto’s insturen, waarbij alle categorieën (landschap, macro, wildlife en abstract) vertegenwoordigd waren.

Ad Witte neemt de wisseltrofee 'De blauwe flits' in ontvangst in de categorie amateurs.
Ad Witte neemt de wisseltrofee ‘De blauwe flits’ in ontvangst in de categorie amateurs.

Uiteindelijk koos de jury Ad Witte als Nederlands Kampioen Natuurfotografie. Naast de wisseltrofee ‘De blauwe flits’ mocht Ad een cadeaubon ter waarde van € 500,00 mee naar huis nemen. De complete uitslag:

  1. Ad Witte – Cadeaubon Canon t.w.v. € 500,-
  2. Marijke Hoogendorp – Cadeaubon BENRO t.w.v. € 250,-
  3. Luce Vriens – Reeks Praktijkboeken uitgeverij Birdpix

 

Winnaar 1e prijs amateurs

 

De professionals gingen op 16 en 17 juni met de billen bloot. Na het fotograferen moest het geheugenkaartje direct bij de wedstrijdleiding worden ingeleverd. Zonder de mogelijkheid tot nabewerking maakten de deelnemers onder toeziend oog van de wedstrijdleiding een selectie van vier foto’s uit een maximum van driehonderd foto’s. Om 14.00 uur startte de jury met het beoordelen van alle foto’s van de professionals. Op de uitslag was het uiteraard nog even wachten, deze werd later bekend gemaakt op de speciale avond.

Floris Slooff neemt de wisseltrofee 'De blauwe flits' in ontvangst in de categorie professionals.
Floris Slooff neemt de wisseltrofee ‘De blauwe flits’ in ontvangst in de categorie professionals.

Aan het einde van de vrijmiddag voegden de meeste amateurs zich onder genot van een hapje en een drankje bij de professionals. Ed Cousin (hoofd Bron- & Natuurbeheer van het gebied) en Bob Luijks (natuurfotograaf) verzorgden een korte presentatie, waarna de prijsuitreiking van start ging. Floris Slooff ging er met de hoofdprijs van door bij de professionals. Naast de titel ‘Nederlands Kampioen Natuurfotografie’ ontving Floris een cadeaubon ter waarde van € 1000,00. De uitslag bij de professionals:

  1. Floris Slooff – Cadeaubon Canon t.w.v. € 1000,-
  2. Clifton Buitink – Cadeaubon BENRO t.w.v. € 500,-
  3. Corina Slooff

 

Winnaar 1e prijs professionals

 

22 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

22 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: