HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Uitslag GDT Europese Natuurfotograaf van het jaar

Niet één, maar liefst twee categorieën winnen, en dat kort na het succes bij de Wildlife Photographer of the Year. Afgelopen vrijdag werd de uitslag bekend gemaakt van de Duitse GDT Europäischer Naturfotograf des Jahres 2017, met daarin het fantastische dubbelsucces van Theo Bosboom.

Uitslag GDT Europese Natuurfotograaf van het jaar
GDT 2017, eerste plaats categorie planten. Fotograaf: Theo Bosboom

Dat je niet altijd hoeft te winnen met exotische onderwerpen bewijst Theo met zijn winnende foto in de categorie planten. Een tweetal polletjes pijpenstrootje prikt door de sneeuw heen en vormt een letterlijke knipoog naar de natuur. Een doodnormaal onderwerp, maar je moet het maar net kunnen zien. In deze categorie behaalde ook Kristel Schneider een topnotering met een boom vol kleurrijke bessen in een winterse setting.

GDT 2017, highly commended in de categorie planten. Fotograaf: Kristel Schneider

Ronduit spectaculair is de winnende foto in de categorie landschappen: ‘Treppe zum Himmel’, een foto waar je door de indringende sfeer naar blijft kijken en waarbij je je afvraagt hoe deze nu precies in elkaar zit. In deze categorie was er nog meer succes: de tweede plaats ging hier naar Heike Odermatt.

GDT 2017, winnaar categorie landschappen. Fotograaf: Theo Bosboom
GDT 2017, tweede plaats categorie landschappen. Fotograaf: Heike Odermatt

Alsof dat nog niet genoeg was ging Marsel van Oosten er ook nog van door met een onderscheiding in de categorie zoogdieren.

GDT 2017, highly commended in de categorie zoogdieren. Fotograaf: Marsel van Oosten

De hoofdprijs ging dit jaar niet naar één, maar naar twee fotografen. Dat is voor het eerst in de historie van de GDT. Britta Jaschinski wist te winnen met een shockerende foto van twee olifantenpoten op een karretje. Erlend Haarberg vormt de ander winnaar met twee vechtende sneeuwhazen. De GDT is al jaren de wedstrijd met opvallend en vernieuwend beeld. Benieuwd naar alle winnende foto’s, klik dan hier.

GDT 2017, overall winnaar. Fotograaf: Britta Jaschinski
GDT 2017, overall winnaar. Fotograaf: Erlend Haarberg

 

 

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *