Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag MML Natuurfotowedstrijd

De "Memorial María Luisa International Mountain and Nature Photo Contest" is in het leven geroepen om bergbeklimmer María Luisa Alvarez Alvarez te herdenken. Ze stierf bij een bergongeluk op 18 november 1990. Om deze reden besloten de oprichters deze fotowedstrijd naar haar te vernoemen met als onderwerp de bergen, de natuur en alles wat daarmee te maken heeft. Hieronder vind je de uitslag van de 33e editie van deze Natuurfotowedstrijd.
Winnaar in de categorie Klimmen "the Violent needle".
Winnaar in de categorie Klimmen "the Violent needle". Fotograaf: Marcin Ciepielewski

De jury van MML heeft, na het evalueren van de 17.035 foto’s die door 1328 geregistreerde fotografen uit 83 landen aan de wedstrijd werden voorgelegd, de foto’s beoordeeld die technisch het meest waardevol en visueel het meest opvallend bleken te zijn, wat resulteerde in een reeks echt indrukwekkende beelden.

Vijftien winnaars en negen eervolle vermeldingen

Er zijn vijftien grote prijzen en negen eervolle vermeldingen voor elk van de vijftien categorieën.

Onder hen is “Rayo sobre Turret Arch”, van Luis Vilariño López (ES), uitgelicht. Naast het winnen van de categorie Natuurlandschappen, is het bekroond als overall winnaar van deze 33e editie van de Memorial Maria Luisa Natuurfoto Grand Prix.

De overall winnaar en winnaar in de categorie Landschappen "Rayo sobre Turret Arch".
De overall winnaar en winnaar in de categorie Landschappen “Rayo sobre Turret Arch”. Fotograaf: Luis Vilariño López

Onder jonge fotografen, jonger dan negentien jaar, ging de prijs naar Nichole Vijayan (CA).

De overige winnaars zijn: in de categorie Berglandschap, Armand Sarlangue (FR); Alpinisme, Vegard Aasen (NO); Klimmen, Marcin Ciepielewski (PL); In Avontuur en Extreme Sport, Fabrice Guerin (FR); in de categorie Mountain-Nature Man, Shibasish Saha (IN); in Animal World, Yingping Li (CN); in De wereld van vogels, Csaba Daróczi (HU); in Vegetal World, Norbert Kaszás (HU); in Submerged World, Csaba Daróczi (HU); in Biodiversiteit, Sergey Gorshkov (RU); Creative Photo, Tibor Litauszki (HU). Macrofoto, Rubén Pérez Novo (ES); en Afrika foto, David Rouge (CH).

"The cloud" is winnaar in de categorie Avontuur en extreme sport.
“The cloud” is winnaar in de categorie Avontuur en extreme sport. Fotograaf: Fabrice Guerin
"Hermits on a snowmountain" werd de winnaar in de categorie Animal world.
“Hermits on a snowmountain” werd de winnaar in de categorie Animal world. Fotograaf: Yingping Li

De Nederlandse fotografe Alice van Kempen kreeg een eervolle vermelding in de categorie planten en paddenstoelen met een bijzondere foto van een varen op een urbexlocatie.

Met deze foto won de Nederlandse natuurfotografe Alice van Kempen een eervolle vermelding in de categorie planten en paddenstoelen. Fotograaf: Alice van Kempen

Film, tentoonstelling en boek

In de categorie video’s, films en documentaires, is de winnende film, de Photo Ruano Grand Prize, “Skin of the jungle”, van Cristóbal Serrano (ES). In deze categorie kende de jury ook nog eens zeven thematische prijzen en eervolle vermeldingen toe.

Het is nu mogelijk om hier deze zeer bijzondere collectie foto’s te bekijken via en ook op Facebook en Instagram. De tentoonstelling en prijsuitreiking vinden plaatst in Oviedo in Spanje. Er is een portfolio herdenkingsboek gemaakt met alle bekroonde foto’s van de 33e editie die je online kunt kopen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: