Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ontvang van 1 t/m 14 juli bij aanschaf van de set Combideal Fotografiegidsen, fotografiegidsen over toffe macro-onderwerpen, de online cursus Macrofotografie hulpmiddelen, t.w.v. € 29,90 cadeau.

Uitslag Photo Challenge ‘De kust’

De kust is populair. Niet alleen bij kuilen-gravende-Duitsers met een iets te dikke buik, maar ook bij natuurfotografen. Dat blijkt wel uit de enorme hoeveelheid inzendingen die we voor deze challenge hebben ontvangen. Precies 995 foto’s zijn ingestuurd voor deze uitdaging. Het was voor de jury deze keer dus veel werk om de mooiste foto’s uit te kiezen, maar als er zoveel prachtige foto’s voorbij komen is het zeker geen vervelende klus.
Winnaar Photo Challenge 'De kust'. EXIF-informatie: 102mm; 1/1000s bij f6.3; ISO 800.
Winnaar Photo Challenge 'De kust'. EXIF-informatie: 102mm; 1/1000s bij f6.3; ISO 800. Fotograaf: Ronald Mallant

1e Prijs en winnaar van de Photo Challenge ‘de Kust’: Ronald Mallant

Ik zou kunnen zeggen dat het spannend was en dat de jury lang heeft moeten twijfelen welke foto deze challenge zou winnen, maar dat zou een leugen zijn. Deze foto stak met kop en schouders boven de concurrentie uit. De prachtige compositie, het mooie lijnenspel en de goede keuze voor zwart/wit maken dit een prachtige, bijna grafische foto.

Ronald, gefeliciteerd met deze geweldige foto en met het winnen van de Photo Challenge ‘De kust’. Je hebt hiermee de unieke Mindschift Rotation 22l. fotorugzak gewonnen. Deze rugzak ter waarde van € 279,99 is beschikbaar gesteld door onze sponsor Transcontinenta.

2e Prijs van de Photo Challenge ‘De kust’: Anja Brouwer

2e Prijs Photo Challenge 'De kust'. EXIF-informatie: 17mm; 4 sec. bij f20; ISO 100.
2e Prijs Photo Challenge ‘De kust’. EXIF-informatie: 17mm; 4 sec. bij f20; ISO 100. Fotograaf: Anja Brouwer

Voor deze challenge zijn natuurlijk een paar honderd zonsopkomsten en zonsondergangen ingestuurd. Probeer daarmee dan nog maar eens boven het maaiveld uit te steken. Nou, dat is Anja Brouwer gelukt! Met deze sfeervolle zonsopkomst wist ze de jury te betoveren. Het prachtige licht in combinatie met de lange sluitertijd en een ijzersterke compositie maken dit een geweldig seascape.

Gefeliciteerd Anja! Met deze prachtige foto heb je een Alu-dibond print van 60x40cm. gewonnen. Deze prachtige wanddecoratie ter waarde van € 50,00 is ter beschikking gesteld door onze sponsor CEWE.

3e Prijs van de Photo Challenge ‘de Kust’: Remy van de Guchte

3e Prijs Photo Challenge 'De kust'. EXIF-informatie: 20mm; 1/5sec. bij f4; ISO 800.
3e Prijs Photo Challenge ‘De kust’. EXIF-informatie: 20mm; 1/5sec. bij f4; ISO 800. Fotograaf: Remy van de Guchte

Naast de serene kalmte heeft de kust natuurlijk ook een heel ander gezicht en dat heeft Remy prachtig gevangen in deze indrukwekkende foto. De donkere luchten, de golven die door de planken van de steiger slaan, het schip in de verte. Dit alles geeft de foto een dreigende sfeer die de woeste kant van de zee prachtig weergeeft.

Proficiat Remy! Met deze foto heb je het nieuwste boek van Theo Bosboom gewonnen: Seascapes – Handboek spectaculaire kustfotografie. Dit geweldige boek is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Eervolle vermelding van de Photo Challenge ‘de Kust’: Peter Hoogendijk

Eervolle vermelding Photo Challenge 'De kust'. EXIF-informatie: 500mm; 1/200sec. bij f8; ISO 100.
Eervolle vermelding Photo Challenge ‘De kust’. EXIF-informatie: 500mm; 1/200sec. bij f8; ISO 100. Fotograaf: Peter Hoogendijk

Eervolle vermelding van de Photo Challenge ‘de Kust’: Wouter van de Weerd

Eervolle vermelding Photo Challenge 'De kust'. EXIF-informatie: 24mm; 1/50sec. bij f8; ISO 400.
Eervolle vermelding Photo Challenge ‘De kust’. EXIF-informatie: 24mm; 1/50sec. bij f8; ISO 400. Fotograaf: Wouter van de Weerd

Hieronder nog enkele prachtige inzendingen van de Photo Challenge ‘De kust’:

Wil je zelf ook kans maken op één van de prachtige prijzen, een publicatie in Natuurfotografie Magazine en een plaatje hier op de website? Doe dan mee aan onze nieuwe Photo Challenge. Iedere twee maanden hebben we weer een nieuwe uitdaging voor je klaar staan.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: