Uitslag Photo Challenge “De WOWfactor”

Dagelijks worden een heleboel fraaie natuurfoto’s op het www getoond en soms zijn er foto’s die je langer blijft bewonderen, foto’s met de WOWfactor! Die foto’s waren het onderwerp van deze Photo Challenge. De winnende foto’s zijn inmiddels gepubliceerd in Natuurfotografie Magazine nummer 3 van 2020, maar we willen hier graag nog een keer de winnaars in het zonnetje zetten. En wat voor een winnaars! Allen van harte gefeliciteerd.
Winnaar van de Photo Challenge "De WOWfactor". Fotograaf: Bianca Blonk

1ste prijs en winnaar van de Photo Challenge “De WOWfactor”: Bianca Blonk

Over WOW factor gesproken! Een close up van een waakzame sneeuwhaas gemaakt vanuit een heel laag standpunt en met een lange brandpuntsafstand. De scherpte op de ogen en de kleine scherptediepte zijn prachtig. De compositie is helemaal in orde en de koele tint past perfect bij het onderwerp. Deze bijzondere opname werd unaniem verkozen tot de beste foto van de Photo Challenge “De WOW Factor”.

De maker Bianca Blonk wint hiermee de perfecte foto rugzak voor natuurfotografen, de Mindshift Backlight 36L uitvoering in het groen beschikbaar gesteld door Transcontinenta. Gefeliciteerd Bianca!

Shortlist finaleronde

Hieronder de shortlist van de finaleronde waaruit de jury de winnende foto’s heeft gekozen.

Shortlist Photo Challenge “De WOW Factor”.

2de prijs: beschikbaar gesteld door CEWE, een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,- is gewonnen door: Roeli van Til

Een fascinerende foto van parende padden te midden van eisnoeren. De foto is gemaakt vanuit een heel bijzonder standpunt, dit zie je niet vaak. Het is een foto waar heel veel op is te zien. Je oog dwaalt rond om telkens weer terug te keren naar de meest scherpe en meest heldere parende padden centraal in het beeld. De door golfjes in het water vervormde padden aan de linker zijde maken het beeld extra bijzonder.

Tweede prijs Photo Challenge “De WOW Factor”. Fotograaf: Roeli van Til

3de prijs: beschikbaar gesteld door PiXFACTORY, bestaat uit het nieuwe boek “WOWscapes” ter waarde van € 34,90, is gewonnen door: Jan van der Linden

Een prachtige sfeervolle drone opname van een groep bomen in een meertje. En wat voor één! Monet zou er jaloers op worden. De lichtval is prachtig evenals de uitgekiende compositie. Het meest bijzondere vind ik de kleuren en de fijne structuur van de takken en het water. Hoe krijgen die drone fotografen dat toch voor elkaar.

Derde prijs Photo Challenge “De WOW Factor”. Fotograaf: Jan van der Linden

Eervolle vermeldingen zijn er voor: Hans Jansen, Anne-Marie Elve en Wouter van de Weerd. Dit keer zijn er drie eervolle vermeldingen omdat Anne-Marie en Wouter gelijk zijn geëindigd.

 

Eervolle vermelding: Hans Jansen. Spreeuwenzwerm met Slechtvalk. Fotograaf: Hans Jansen

 

Eervolle vermelding Photo Challenge “De WOW Factor”. Fotograaf: Anne-Marie Elve

 

Eervolle vermelding Photo Challenge “De WOW Factor”. IJsbloemen op het glazen autodak. Fotograaf: Wouter van de Weerd

Hieronder in willekeurige volgorde enkele inzendingen van de shortlist:

 


Wil je zelf ook kans maken op een mooie prijs en publicatie van je foto in het Natuurfotografie Magazine en hier op de website, doe dan mee aan onze nieuwe Photo Challenge. Iedere twee maanden is er een ander thema!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: