Menu

Uitslag Photo Challenge “Slecht licht”

Slecht licht bestaat niet… Voor natuurfotografen is dat wel een gewaagde uitspraak maar er zit zeker een kern van waarheid in. De kunst is om zogenaamd ‘slecht licht’ in je voordeel te gebruiken. Je kunt er dan fraaie en heel creatieve sfeerbeelden mee vastleggen. De uitslag van deze Photo Challenge is daar een mooi voorbeeld van.
1ste prijs en winnaar van de Photo Challenge "Slecht licht". Metagegevens: Nikon Df met 24-120 @ 110 mm; 1/30 sec bij f 7,1 ISO 3200. Fotograaf: Ingeborg Deppe

1ste prijs en winnaar van de Photo Challenge “Slecht licht”: Ingeborg Deppe.

Juryrapport: De eerste prijs is gewonnen door Ingeborg met een intrigerende opname van zwermende spreeuwen. Spreeuwen vertonen dit gedrag rond zonsondergang, kort voordat ze gaan rusten op hun slaapplekken. De foto is gemaakt met een sluitertijd van 1/30ste seconde. Daardoor zijn de spreeuwen niet meer individueel herkenbaar maar krijgen ze wel een bijzondere vorm. De foto heeft een mooie gelaagdheid met bewegend riet, struiken en spreeuwenzwermen in verschillende dichtheid. Een rustgevend maar toch dynamisch beeld. De foto bevat wel veel ruis maar bij dit onderwerp is dat niet zo storend. Van harte gefeliciteerd met deze welverdiende eerste prijs. Je hebt hiermee een set professionele NiSi circulaire filters met een maximale waarde van € 295,99 gewonnen, die beschikbaar is gesteld door onze sponsor Transcontinenta.

Shortlist finaleronde

Hieronder de shortlist van de finaleronde waaruit de jury de winnende foto’s heeft gekozen. De shortlist, geeft een indruk van de verscheidenheid aan inzendingen.

Short list Photo Challenge “Slecht licht”.

2de prijs van de Photo Challenge “Slecht licht”: Veerle Decocq. Veerle wint hiermee een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,- beschikbaar gesteld door CEWE.

Juryrapport: De tweede prijs is voor Veerle met een prachtig sfeerbeeld van twee meerkoeten. Keihard tegenlicht is heel effectief gebruikt om prachtig bokeh te creëren. De diafragmakeuze is daarbij heel bepalend en goed gekozen. De twee meerkoeten staan prachtig in beeld en vertellen een verhaal. Is er sprake van een verbroken relatie? Daardoor ontstaat een spannende tegenstelling tussen de feestelijke bubbels en de meerkoeten. Goed gedaan en van harte gefeliciteerd met de tweede prijs.

2de prijs en winnaar van de Photo Challenge “Slecht licht”. Metagegevens: Canon EOS 5D Mark IV met 100-400 @ 400 mm; 1/1000 sec bij f 7.1: ISO 100. Fotograaf: Veerle Decocq

3de prijs van de Photo Challenge “Slecht licht”: Bert van Elten. Bert wint hiermee het nieuwste boek van Theo Bosboom: “Seascapes – Handboek spectaculaire kustfotografie” beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Juryrapport: De derde prijs is gewonnen door Bert met een fraaie foto van wadvogels (kanoeten?). De vogels vormen een grote groep, deels rustend en deels vliegend. Door de sluitertijd van 1/25steseconde ontstaat een mooie dynamiek. Bijzonder is dat het scherptepunt heel geraffineerd ligt bij de achterste vogels, daardoor word je min of meer het beeld ingetrokken. De koele kleur verhoogt de sfeer. Van harte gefeliciteerd met de derde prijs.

3de prijs en winnaar van de Photo Challenge “Slecht licht”. Metagegevens: Canon Eos 5D Mark IV met 500+1.4 mm; 1/25 sec bij f 11.0; ISO 640. Fotograaf: Bert van Elten

Eervolle vermelding van de Photo Challenge “Slecht licht”: Anne-Marie Meewis.

Eervolle vermelding bij de Photo Challenge “Slecht licht”. Metagegevens: NIKON D500 met 80-400 @ 240 mm; 1/8000 sec bij f 5.3: ISO 800. Fotograaf: Anne-Marie Meewis

Eervolle vermelding van de Photo Challenge “Slecht licht”: Roelie Steinmann.

Eervolle vermelding bij de Photo Challenge “Slecht licht”. Metagegevens: Canon EOS 6D Mark II met 70-200 mm @ 85 mm; 1/15 bij f 13,0: ISO 200. Fotograaf: Roelie Steinmann

Hieronder in willekeurige volgorde enkele inzendingen van de shortlist:


Wil je zelf ook kans maken op een mooie prijs en publicatie van je foto in het Natuurfotografie Magazine en hier op de website, doe dan mee aan onze nieuwe Photo Challenge. Iedere twee maanden is er een ander thema!

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: