Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ontvang van 1 t/m 14 juli bij aanschaf van de set Combideal Fotografiegidsen, fotografiegidsen over toffe macro-onderwerpen, de online cursus Macrofotografie hulpmiddelen, t.w.v. € 29,90 cadeau.

Uitslag Photo Challenge “Symmetrie”

Op het moment dat wij nog aan het nagenieten zijn van de winterperiode, blikken wij even terug op onze Photo Challenge met als thema symmetrie. In dit artikel vind je de winnaars en de eervolle vermeldingen.
Eerste prijs Photo Challenge Symmetrie. Metagegevens: Canon EOS-1D X Mark II met 70-200 @ 126 mm; 1/1000 sec bij f 11.0: ISO 1600. Fotograaf: Mathijs Frenken

Symmetrie

Onder de vele inzendingen zaten echter prachtige opnames van spiegelingen met water en opmerkelijke foto’s van macro en vogels. Opvallend was dat bijna ¼ van alle ingestuurde foto’s zijn gediskwalificeerd omdat ze niet voldoen aan de afmeting eisen (Langste zijde moet minimaal 3000 px zijn). Een oplet punt voor alle nieuwe inzendingen.

1ste prijs en winnaar van de Photo Challenge “Symmetrie”: Mathijs Frenken

Hoe het ook zij, de jury heeft de winnaars geselecteerd en de foto van Mathijs Frenken met de twee Jan van Genten kwam als winnaar uit de bus bij deze Photo Challenge.

Juryrapport: Jan van Genten van nabij observeren is een sensatie. Ze zijn zeer fotogeniek en op bepaalde plekken goed benaderbaar en streven net als de fotografen naar symmetrie. Het is een vogel die al vaak is gefotografeerd. Toch blijft het moeilijk en veel oefenen om de symmetrie goed in beeld te brengen. Mathijs is het gelukt om met een “soft light” opname deze mooie vogels in symmetrie vast te leggen. Een foto die door de jury met grote overmacht is uitgeroepen tot winnaar. Gefeliciteerd Mathijs.

Mathijs is hiermee de gelukkige eigenaar geworden van een set NiSi Circulair Professional Kit, in de maten 82, 77, 72 of 67mm. In een fraai etui neem je de vier meest gebruikte filters mee de natuur in: UV , Ti Enhanced CPL, Natural Night en ND1000. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Shortlist finaleronde

Hieronder de shortlist van de finaleronde waaruit de jury de winnende foto’s heeft gekozen. De shortlist geeft een indruk van de kwaliteit van de inzendingen voor deze natuurfotowedstrijd.

Shortlist Photo Challenge Symmetrie.

2de prijs van de Photo Challenge “Symmetrie”: beschikbaar gesteld door CEWE, een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,- is gewonnen door: Enna Butte

Tweede prijs Photo Challenge Symmetrie. Metagegevens: NIKON D5600 met 18-200 @ 18 mm; 1/8 sec bij f 6,3 ISO 450. Fotograaf: Enna Butte

Juryrapport: Een zeer sterke compositie waarvan twee gedeelten gespiegeld zijn weergegeven. De details, doortekening en paars-blauwe kleuren bepalen de kracht van het beeld. Met name het paarsachtige licht wat van links boven en onder naar recht midden loopt accentueert de symmetrie. Een erg mooi en evenwichtig opgebouwd beeld.

3de prijs: beschikbaar gesteld door PiXFACTORY, is gewonnen door: Rob Blanken en bestaat uit een keuze tussen de herdruk van het boek Natuurfotografie NXT LVL of een herdruk van het boek Grip op creativiteit.

Derde prijs Photo Challenge Symmetrie. Metagegevens: NIKON D850 met 180 mm; 1/20 sec bij f 11.0; ISO 250. Fotograaf: Rob Blanken

Juryrapport: Het is een zeer subtiel opgebouwde foto van twee verdronken haften. De twee haften zijn volledig in symmetrie wat hier ook mogelijk was gezien de staat van de insecten. Het omzetten van de foto naar zwart-wit versterkt de compositie en benadrukt de symmetrie. Een herkenbaar en erg mooi samengesteld beeld.

Eervolle vermeldingen zijn er voor: Karin de Jonge en Rob Blanken

Eervolle vermelding Photo Challenge Symmetrie. Metagegevens: Sony ILCE-7M3 met 90 mm; 1/8 sec bij f 13.0: ISO 100. Fotograaf: Karin de Jonge
Eervolle vermelding Photo Challenge Symmetrie. Metagegevens: NIKON D850 met 105 mm; 1/250 bij f 22.0: ISO 1000. Fotograaf: Rob Blanken

Hieronder in willekeurige volgorde enkele inzendingen van de shortlist:


Wil je zelf ook kans maken op een mooie prijs en publicatie van je foto in het Natuurfotografie Magazine en hier op de website, doe dan mee aan onze nieuwe Photo Challenge. Iedere twee maanden is er een ander thema!

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: