HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Ultiem lentegevoel: bosanemonen

Lichtvlekken door het water in de achtergrond van de bosanemoon.
Lichtvlekken door het water in de achtergrond van de bosanemoon. Fotograaf: Bob Luijks

Het macroseizoen is weer echt begonnen. Na de sneeuwklokjes en de krokussen verschijnen nu de bosanemonen, bij velen favoriet door de massale bloei. Let niet alleen op je onderwerp, maar vooral ook op de achtergrond. Deze kan een foto maken of breken. Voorkom storende details, zoals lichte sprietjes en takjes. Een egale achtergrond klinkt verleidelijk, niets dat de aandacht immers afleidt. Volledig egaal betekent echter ook al snel saai. Zoek naar subtiele nuances die sfeer toevoegen aan de foto. Herhaling is een manier om de achtergrond invulling te geven.

Nog enkele tips voor het vastleggen van bosanemonen:

  • Fotografeer ze in de schaduw. Door de witte kleur raken details snel overstraald. Merk in deze op dat de foto bij deze tip juist wel in de zon is genomen vanwege de grote hoeveelheid licht in de achtergrond.
  • Fotografeer ze op een grijze dag (indien mogelijk natuurlijk) eens tegen de hemel. Wit op wit zorgt voor veel subtiliteit.
  • Hoe mooi ook in detail, vergeet ook niet wat overzichtsfoto’s te maken. De vaak massale aanwezigheid leent zich hier goed voor.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Door Marjo Bartelds op 6 juni 2019 om 12:56

    Ik ontvang graag een gratis proefexemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *