Menu

Wat valt er allemaal te fotograferen in april?

april
Een veld vol pinksterbloemen in Ameliseerd. Fotograaf: Jody Zweserijn

De lente komt er nu toch écht aan en dit is hét moment om je bucketlist met te fotograferen lente onderwerpen gereed te hebben. Wat valt er te fotograferen in april:

Bloemen en planten:
frisse groene lentetinten, bloesem van fruitbomen, bosanemoon, boshyacint, dotterbloem, pinksterbloem, kievitsbloem, tulpen en tulpenvelden.

Insecten:
klein geaderd witje, oranjetipje, bastaardzandloopkever, uitsluipende libellen en juffers.

Dieren:
haas, lammetje, zwijntje.

Vogels:
weidevogels in het algemeen, blauwborst, geoorde fuut, beflijster, kluut.

Geef een reactie

3 reacties

  1. Alles hoeft niet altijd in hokjes of kadertjes te passen. …
    Als je dan toch een definitie wil van natuur, hier eentje uit de Dikke van Dale: ” dat wat de mens om zich heen ziet als niet door hem gewijzigd”

    Sommige zien dit als de “wilde natuur” , andere zien natuur als alles wat groeit en bloeit (vergaat of leeft) buiten om hem/haar heen. Onze bossen zijn al lang geen oerbossen meer, en toch leren we onze kinderen goed er mee om te gaan , want het is natuur toch? Is de polder dan ook geen natuur , eigenlijk niet als je het heel strict ziet. Mij maakt het niet uit, een lammetje in de wei , een bij op de hei, of een addertje in het gras, zo lang je het maar leuk vindt om een stuk leven te fotograferen en met respect te benaderen. Voor mij mag natuurfotografie.nl zich ook zo noemen en leuke tips blijven geven 🙂

  2. Werkelijk briljant … de website heet natuurfotografie.nl en dan wordt er gesproken over fruitbomen, tulpen en tulpenvelden??? Op een enkele wilde fruitboom na (te denken aan bijvoorbeeld de Zoete kers) zijn dit allemaal cultuurgewassen en heeft dit totaal niets met natuur te maken.

    1. Hallo Antonie, het staat jou vrij te kiezen uit de onderwerpen die binnen jouw normenkader passen. Veel plezier de komende tijd met fotograferen. Ik ga je vast niet ontmoeten bij de tulpenvelden. Hartelijke groeten, Jody

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u