HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Verborgen Veluwe van Henri van Vliet

Varenreflecties. Fotograaf: Henri van Vliet

Op 25 juni opent op Restaurant De Woeste Hoeve de expositie ‘Verborgen Veluwe’ van natuurfotograaf Henri van Vliet. Voorafgaand aan de opening van de expositie kun je een lezing van hem bijwonen.

Tijd: 15:00 uur (zaal open vanaf 14:30)
Kosten: 7,50 per persoon inclusief drankje en hapje
Reserveren wordt aanbevolen (restaurant@woestehoeve.nl)
Uiteraard kun je de expositie ook bewonderen zonder de lezing.

Lezing
Van een lezing door professioneel (natuur-)fotograaf Henri van Vliet mag je verwachten dat je veel indrukken op zal doen. Op een eigen onnavolgbare manier zal hij alle geheimen van de fotografie met je delen. Zijn aanstekelijke enthousiasme en informele, duidelijke manier van communiceren zal ongetwijfeld zorgen voor een prettige sfeer en een fijne avond/middag

Expositie
Kijkend naar het werk van Henri van Vliet word je al snel meegevoerd het bos in, steeds wat verder, steeds wat dieper. Alsof je mee gaat op een dropping. Hij leidt je het gebaande pad af en neemt je mee over schimmige, bonkige paadjes; de duistere krochten van de natuur in. De contouren worden vager. Je moet een paar keer knipperen om te zien wat je ziet. Kleur verdwijnt en net als in de schemering zie je enkel nog contrasten in zwart wit. Een vage beweging van iets dat op een gewei lijkt. De duisternis heerst, maar als je goed kijkt kun je een das ontwaren tussen de bladeren en als je beter kijkt nog veel meer…. Bijna kun je de nachtelijke sfeer van vochtig en koud bos voelen en het verse mos ruiken. Een wandeling door Henri’s galerij is wellicht niet de makkelijkste, omdat de hapklare houvast ontbreekt en je ogen soms even moeten wennen aan wat ze (niet) zien, maar dat maakt de tocht wél zo spannend….!

Deel dit artikel


4
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Door nelappelmelk op 25 juni 2017 om 21:22

  Het was super Henri, ik heb genoten!

  1. Dank je Nel , ik vond het ook een erg leuke middag

 2. Door Ger op 24 juni 2017 om 11:48

  Waar is dit restaurant?

  1. Oude Arnhemseweg 292, 7361 TW Beekbergen
   http://www.woestehoeve.nl/route/
   Groet,
   Jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *