Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vergeet je foto’s niet na te bewerken

De automatische witbalans heeft het moeite met de kleurexplosie van een zonsopkomst. Met de nabewerking komt de werkelijke sfeer weer terug.
De automatische witbalans heeft het moeite met de kleurexplosie van een zonsopkomst. Met de nabewerking komt de werkelijke sfeer weer terug. Fotograaf: Bob Luijks

Het fotograferen in het veld is erg leuk om te doen. De meeste mensen doen aan natuurfotografie, omdat het heerlijk is om buiten bezig te zijn. Maar vergeet niet dat de camera in combinatie met de lens veel afwijkingen heeft, waardoor het beeld niet helemaal gelijk is aan je eigen waarneming. Denk daarbij aan de witbalans, maar ook hoe de camera de foto’s zelf al ‘bewerkt’ tot jpg. Daarom is nabewerking (vanuit een RAW-bestand!) belangrijk om achteraf de afwijkingen eruit te halen. Op die manier kom je dichter bij de foto die het moment goed weergeeft of je persoonlijke gevoel benadrukt.

Als je meer wilt weten over nabewerking van foto’s, vind je hieronder een greep uit de vele artikelen die op onze website in de loop van de tijd zijn verschenen. Wil je nóg meer weten, zoek dan zelf eens in de rubriek Tutorials naar nog meer artikelen over nabewerking.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u