Menu

Onderdeel van Pixfactory

Verleg je grenzen

Er op uit. Struinen door de onmetelijke bossen in Finland. Op visite en te gast bij de beren. Fotograaf: Peter Le Fevre

Verleg je grenzen!

Het zit in de aard van de mens. Het verleggen van grenzen. Bij de één is dat wat beter te zien dan bij een ander.

Iemand die amper de grens van hun eigen erf zien of iemand die alle continenten van de wereld al wel gezien heeft. Het maakt niet uit. Is dat erg? Welnee!

Uit je comfortzone

Grenzen verleggen kan op verscheidene manieren. Het kan in de vorm van gebieden zijn, maar het kan ook verreiken van kennis zijn. Kennis van natuurgebieden, van flora en fauna, maar ook fototechnische kennis.

Creatieve manier van foto’s maken. Of nieuwe technieken uit proberen.

Want een foto van een paddenstoel kan voor de ene fotograaf het ultieme beeld zijn, maar voor een ander het begin van een nieuw, creatief proces.

Uit je comfortzone, uit je territorium en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is. Volg de weg en verwonder je wat er achter die heuvel te vinden is. Blijf creatief en geniet er vooral van. De natuur is zo mooi!

Blijf nieuwsgierig en leergierig. Het brengt je vaak verder dan je ooit durft te dromen. ‘To go where no one has gone before…’

In de column Tot hier en niet verder! Of toch wel…? die Peter Le Fevre heeft geschreven, lees je meer over het verleggen van grenzen van mens en dier.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Dank je Yvon. Altijd verder kijken en proberen of het toch ook anders kan. Niet te snel tevreden te zijn met het beeld. Dat heb ik ook van jou geleerd. Afgelopen jaar was het beste voorbeeld, door Corona nergens heen. Dus langer stilstaan bij wat er wel is. Het heeft mij veel gebracht. Dank je dat je me dat weer even hebt laten zien. Ook dat is grenzen verleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u