Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vijf jaar Natuurfotografie.nl: rubriek Tips

Bezoek je met enige regelmaat Natuurfotografie.nl, dan kan het je bijna niet ontgaan zijn dat we inmiddels vijf jaar bestaan. Vijf jaar trakteren we je dagelijks onder allerlei verschillende rubrieken op berichten over weetjes, soorten, natuurfenomenen, technieken, leuke, interessante of belangrijke natuurfotografen, ga zo maar door. Dit deden we al bijna 3000 keer.
Zeearend; White-tailed eagle; Haliaeetus albicilla ondersteunt het artikel ' 7 tips om vliegende vogels te fotograferen'. Fotograaf: Daan Schoonhoven

Tips

De rubriek tips is er één van het eerste uur en tevens het meest gelezen onderdeel op Natuurfotografie.nl. Dit is goed te verklaren, want we publiceren minimaal 3 tips per week. In 5 jaar tijd hebben we bijna 1000 tips voor jou geschreven. De eerste 3 jaar gebeurde dit onder redactie van Bob Luijks. Daarna heb ik het stokje van hem overgenomen. Als verantwoordelijk redacteur hebben Bob en ik veel zelf geschreven, maar zijn we ook enorm gesteund door een grote groep enthousiaste auteurs die graag en belangeloos hun wetenswaardigheden met je gedeeld hebben:

Voor-, achtergrondelement en mooi licht.
Jullie vinden de tips hoe je heide fotografeert heel belangrijk. Fotograaf: Bob Luijks

Onderwerpen

En waar tippen we je dan allemaal over? Nou, we wijzen je op te fotograferen onderwerpen, hoe je bepaalde technieken toepast, hoe je bewerkt, hoe je sfeer in je foto kunt krijgen, welke exposities er zijn en waar je die kunt zien, of er een evenement op stapel staat, of er een mooie film in de bios draait, of er een interessante documentaire op tv komt, aan welke fotowedstrijden je mee kunt doen, welke natuurverschijnselen actueel zijn, welke websites interessant zijn, etc. Het kan zo gek niet zijn, als het maar met natuurfotografie te maken heeft.

Bioscoopfilm De Wilde Stad
Bioscoopfilm De Wilde Stad hebben we uitgebreid aangekondigd en zelfs toegangskaarten hiervoor verloot.

Wat vind het lezerspubliek een interessante tip?

Zoals gezegd worden tips worden heel goed gelezen. En in 5 jaar tijd kan deze interesse behoorlijk hoog oplopen. Want jaren na publicatie worden artikelen nog steeds opgezocht en gelezen. Populaire tips bevatten praktische informatie hoe men iets fotografeert of doet en vermelden dit ook duidelijk in de titel van het artikel. Hieronder de 10 meest gelezen tips op een rij:

Nikon camera wrak
Jullie zijn heel nieuwsgierig hoe je het aantal clicks van een camera controleert. Fotograaf: Nico van Dijk

Meedoen

Als je een goede of leuke tip hebt voor andere natuurfotografen, neem dan contact met mij op: jody@natuurfotografie.nl. Dan kijken we samen of we er een leuk artikel van kunnen maken.

Rijp
Tips die direct betrekking hebben op actuele omstandigheden kunnen jullie ook goed waarderen. Fotograaf: Jody Zweserijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: