Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vlinders, lentebrengers

Oranjetipje, het mannetje met de karakteristieke oranje vleugelpunten. Fotograaf: Arjan Troost

Zodra de zon schijnt, zie je meteen weer de eerste vlinders. Met hun gefladder en vrolijke kleuren bezorgen ze iedereen een zonnig humeur. Op dit moment zie je vooral heel veel citroenvlinders. Met hun opvallende gele kleur zie je die niet snel over het hoofd. Andere vroege soorten zijn dagpauwoog en kleine vos. Aangezien op beschutte plekken de eerste pinksterbloemen bloeien, zal het niet lang meer duren voordat de oranjetipjes massaal verschijnen. Enkele vlindertips:

  • Zoek ze in de ochtend. Veel ochtenden zijn nu nog best fris. Het duurt dus even voordat de vlinders voldoende opgewarmd zijn. Ze vliegen daardoor niet snel weg, ideaal voor een gevarieerdere fotoshoot.
  • Vlinders zijn best groot voor een macro-objectief. Om zoveel mogelijk scherp te krijgen, kun je ze het beste loodrecht vanaf de zijkant fotograferen. Op deze manier kun je met een lage diafragmawaarde werken en zo een rustige achtergrond behouden.
  • Hoe mooi een vlinder ook is, fotograaf ze ook eens wat meer vanaf afstand in hun omgeving. Zeker als deze bloemrijk is voegt het veel sfeer (en informatie) toe. Gebruik hiervoor een groothoek- of tele-objectief.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u