Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vlog eens over je trip in de natuur

Januari staat in het teken van vloggen bij CameraNU.nl. Een vlog maken is mogelijk voor iedereen, ook voor fotografen. Wanneer je op pad of op reis bent, kun je naast mooie beelden ook bezig gaan met een vlog. Zo kun je de kijker meenemen in de 'making of' van je beelden.
Fotografeer en film vanuit meerdere standpunten.

Vloggen met de camera

Dat is wat fotograaf Roy Poots doet. Roy Poots legt in zijn vlog uit hoe en waarmee hij beelden maakt tijdens zijn fototrips. Roy heeft de Sony Cybershot DSC-RX100 III in gebruik als camera voor het vloggen en heeft voor CameraNU.nl deze uitvoerig getest voor het maken van een vlog. Ook geeft vlogster Tessa tips over het vloggen en neemt ze je mee naar studio34x in Almere. Daar legt ze uit hoe zij een vlog met een shoot kan combineren. Ook geeft ze tips over het maken van je eigen vlog. Naast dit alles lees je ook nog over het maken van vlogs, de benodigdheden om dit te kunnen doen en hoe je je YouTube kanaal kunt laten groeien.

Apparatuur is belangrijk

Waar je op moet letten bij het maken van een vlog is, allereerst een goed verhaal, maar ook de apparatuur is enorm belangrijk. Zonder goede kwaliteit in beeld en geluid haken mensen sneller af bij het kijken van je video. Ook het gebruik maken van afwisseling in de beelden is daarin belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan slow-motion shots of het maken van een timelapse. Wil je hier gebruik van maken is het natuurlijk wel belangrijk dat je (vlog)camera ook over deze opties beschikt. Vergeet daarnaast niet gebruik te maken muziek in je video, zonder muziek kunnen delen in een vlog wat ongemakkelijk overkomen.

Vloggen met een vlogcamera.

Vlogcamera

Verder is het aan te raden om te filmen vanaf een goed statief. Het is niet altijd even fijn om de vlogcamera steeds in je hand vast te houden. Daarnaast is zoals eerder benoemd een microfoon belangrijk vanwege de kwaliteit van het geluid. De ingebouwde microfoon van een camera neemt geluid op tijdens het filmen. Maar door op te nemen met een externe microfoon, krijg je een veel betere audiokwaliteit. Maar het gebruik van een windjammer of zogeheten ‘deadcat’ voor je camera kan het geluid de kwaliteit al verbeteren. Zorg er als laatste voor dat je meerdere geheugenkaarten en accu’s meeneemt. Je moet er toch niet aan denken dat je geheugenkaart halverwege het filmen vol is, of dat je camera uitvalt net op het moment dat je iets leuks wilt gaan opnemen?


Wil je meer weten over het maken van vlogs en de benodigdheden hiervoor? Lees hier alles over vloggen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: