HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Nieuw tijdschrift: Vogelmagazine

Honderdduizenden mensen keken het tv-programma In de ban van de condor. De Nationale Tuinvogeltelling is ongekend populair en via speciale webcams zoals bij Beleef de Lente, volgen veel Nederlanders het wel en wee van ijsvogel en steenuil. Mensen voeren hun tuinvogels en trekken eropuit om vogels te kijken in het wild. Het is duidelijk: vogels kijken in Nederland heeft een vlucht genomen. Voor al die mensen die vogels mooi vinden en er meer over willen weten is er sinds kort een nieuw tijdschrift: Vogelmagazine.

Nieuw tijdschrift: Vogelmagazine
Fuut in het eerste ochtendlicht. Fotograaf: Bob Luijks

Vogelmagazine neemt lezers op sleeptouw in de machtig mooie wereld die vogels kijken is. Het magazine inspireert, met vogelverhalen van divers pluimage. Zo vertelt fotograaf David Pattyn over zijn fascinatie voor futen, geeft kunstenaar Erik van Ommen tips over het tekenen van vogels en laat Vogelmagazine zien dat ook de stad vol vogels zit, van ijsvogel tot slechtvalk.

Vogelmagazine laat je eropuit trekken, met een grote special over vogeleiland Texel, inclusief kaart met 12 hotspots én een fietsroute met kans op ruim 100 vogelsoorten. Liever wandelen? Dat kan met de vogelrijke wandelroute bij Camperduin. Het magazine biedt ook praktische verhalen: wat zijn de beste vogelgidsen, waar vind je de beste vogelkijkplekken en waaruit bestaat de basisuitrusting van een vogelaar? Plus een grote telescopentest, met 10 telescopen tussen de € 400 en € 4.000.

Het 84 pagina dikke Vogelmagazine – gemaakt voor de redactie van natuurmagazine Roots – ligt in de winkel en kost € 4,95.

Cover van het eerste nummer van Vogelmagazine.
Cover van het eerste nummer van Vogelmagazine.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *