Menu

Onderdeel van Pixfactory

Waarom eekhoorns in de herfst makkelijker te fotograferen zijn

Eekhoorn
Eekhoorns zijn al niet echt schuw, maar in de herfst zijn ze nóg makkelijker te fotograferen omdat ze dan driftig voedsel aan het verzamelen zijn voor de winter. Fotograaf: Jody Zweserijn

Eekhoorns zijn in de herfstmaanden heel actief. Ze zijn nu namelijk voedsel aan het verzamelen om de winter door te komen. Ze eten het liefst zaden uit dennenappels en noten, zoals beuken en hazelnoten. Gelukkig zijn er dit jaar redelijk veel noten van verschillende bomen en struiken. De eekhoorns verzamelen het voedsel en verstoppen het boven of ondiep onder de grond. Ze zijn dus makkelijk te lokken met voer omdat ze hiermee hun wintervoorraad aanvullen.

Eekhoorns fotograferen

Vanwege hun voedselverzameldrift laten eekhoorns zich in de herfst makkelijker zien. Maar niet alleen daarom is het leuk de actieve diertjes in deze periode te fotograferen. Ook kleurt de omgeving prachtig op met herfstkleuren en de eekhoorns zijn extra fotogeniek omdat ze langere oorpluimen krijgen.

De meest makkelijke locaties om eekhoorns te fotograferen zijn vogelhutten in het bos. De dieren zijn gewend aan het voeren en alles is ingericht voor de fotograaf. En ze zijn niet zo schuw, dus je kunt ook een voerplek in een tuin maken. Andere geschikte locaties om ze te fotograferen zijn parken en bungalowparken.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u