Menu

Onderdeel van Pixfactory

Waarom je een betere fotograaf wordt door visie

Visie op Jan van Genten op Helgoland
Visie wordt gevoed door werken vanuit je hart en is een uiting dat je werkelijk om iets geeft. Je laat je passie en je persoonlijkheid zien. Fotograaf: Jody Zweserijn

Ben jij wat verder in de fotografie en vraag je jezelf wel eens af hoe jij je kunt onderscheiden van andere fotografen? Wat kun je doen om je persoonlijke stijl verder te ontwikkelen? Visie is hierbij een sleutelwoord.

Als je visie hebt, kun je je persoonlijke stijl verder ontwikkelen. Maar wat is visie in de context van fotografie eigenlijk? Jouw visie is de kunst van het onzichtbare zien. Het is de kwaliteit om iets te zien dat anderen niet kunnen zien. Het is iets dat in je fantasie bestaat, iets in jezelf. Visie wordt gevoed door werken vanuit je hart en is een uiting dat je werkelijk om iets geeft. Je laat je passie en je persoonlijkheid zien. Je legt de ziel van je onderwerp zodanig vast dat je kijker een bepaald idee krijgt over het karakter. Je kijker ervaart een emotionele reactie, omdat de foto hem/haar raakt.

Je persoonlijke stijl is de vertaling van je visie naar de foto’s die je maakt. Persoonlijke stijl wordt bereikt door te fotograferen en is een continue proces. Je kunt je persoonlijke stijl niet forceren in zijn ontwikkeling, maar wat je wel kunt doen is hard werken door zo veel mogelijk je visie te uiten. Dus door foto’s te maken.

Visie en persoonlijke stijl zijn gerelateerd aan inspiratie en creativiteit. Hoe meer inspiratie en creativiteit je hebt, hoe sneller je visie en persoonlijke stijl groeien.

Geef een reactie

2 reacties

  1. Een mooi verhaal, hier word ik blij van.
    Ik ben als fotograaf niet alleen op zoek naar visie, persoonlijke stijl, ook werken vanuit mijn fantasie, beleving en creativiteit, maar juist ook als mens deze inspiratie weer te vinden. Door in de natuur te fotograferen ervaar ik zelf meer rust en kom ik zo de mooiste onverwachte elementen van de fotografie tegen. De zin die je schrijft : ” Visie wordt gevoed door werken vanuit je hart en is een uiting dat je werkelijk om iets geeft”, vind ik dan ook een hele mooie.
    Dank voor je verhaal en ik ga lekker weer vaker naar buiten om te fotograferen!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u